Verhoeve schiet ASWH naar late driepunter

15 september 2014 door Hennie van der Zouw
Verhoeve schiet ASWH naar late driepunter

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft vanmiddag de eerste competitiezege van dit seizoen geboekt. Op bezoek bij promovendus Spijkenisse werd met 0-1 gewonnen. De overwinning kwam pas laat tot stand. In de zesde minuut van de extra tijd kroonde Peter Verhoeve zich met een rake vrije trap tot matchwinner. Daardoor kwam ASWH met de schrik vrij en kon het de eerste drie punten van dit seizoen bijschrijven aan het totaal.

Na de aftrap werd al vlot duidelijk dat Spijkenisse wel vrede zou hebben met een punt. De thuisploeg gunde ASWH de bal, leunde achterover en speculeerde op de counter om zelf dreigend te worden. Het gevolg was dat ASWH vrijwel voortdurend in balbezit was. Dat leverde ook wel wat kleine kansjes op, bijvoorbeeld toen een door Peter Verhoeve verlengde hoekschop door Bas van Stokkom naast werd geschoten. Ook Jesper van den Bosch en Michael van Dommelen namen tevergeefs het doel van de gastheren onder vuur. Pas na een minuut of twintig was er een eerste speldenprikje van Spijkenisse. Nota bene Mark Bevaart loste een schot op doel, dat een eenvoudige prooi werd voor Stef Doedée. Kort daarna was Bevaart aangever bij een dreigende uitbraak, maar Ruperto Dorothea nam na een eerste goede beweging te veel hooi op zijn vork en kon uiteindelijk niet meer afronden.

ASWH speelde weliswaar geduldig de bal rond, maar wist de defensie van Spijkenisse daarmee te weinig echt te verrassen. Echt uitgespeelde kansen kwamen er dan ook niet. Wel werd ASWH gevaarlijk toen de bal na een hoekschop in de kluts belandde en door Jesper van den Bosch werd ingeschoten, maar de middenvelder mikte net naast. In de slotfase van de eerste helft kreeg Spijkenisse ook een goede mogelijkheid. Stef Doedée kwam uit de goal, maar durfde de bal op de rand van het strafschopgebied niet te pakken, waardoor Julièn Gret in balbezit kwam. Hij vond echter niet het verlaten doel, maar raakte een ASWH-verdediger. Dat liep dus goed af voor de Ambachters, die kort daarna razendsnel omschakelden na een hoekschop van Spijkenisse. Peter Verhoeve leidde de uitbraak en bediende Serginio van AxelDongen, die door Mark Bevaart slechts ten koste van een gele kaart kon worden afgestopt. De toegekende vrije trap van Peter Verhoeve werd gekraakt, waarna Bas van Stokkom nog op doel kon schieten. Helaas trof hij het lichaam van doelman Bijl, waardoor het 0-0 bleef na de eerste 45 minuten.

Met twee ongewijzigde teams werd begonnen aan de tweede helft. De beginfase daarvan was duidelijk niet voor ASWH. Het spel van de Ambachters was in die fase slordig en Spijkenisse kwam er enkele keren dreigend uit in de omschakeling. Dat leverde de thuisploeg zelfs de tot dan toe grootste kans van de wedstrijd op, want na een diepe bal verscheen Jazzy Adams alleen voor Stef Doedée. De spits van Spijkenisse raakte echter de paal, waardoor ASWH ontsnapte aan een achterstand. Niet veel later mocht Spijkenisse opgelucht ademhalen toen verdediger Jeffrey Schenk een voorzet van Serginio van AxelDongen bijna achter zijn eigen doelman werkte. Schenk kon echter zelf nog voor de lijn redding brengen.

De wedstrijd ging in die fase veel meer gelijk op dan in de eerste helft, met name qua balbezit. Hoewel ASWH niet sterk speelde, kreeg het wel kansen om de openingstreffer te maken. Na een prima voorzet van Serginio van AxelDongen kopte Michael van Dommelen echter naast en even later pakte doelman Bijl een inzet van Van AxelDongen. Het was ongeveer de laatste actie van de vleugelspits, die werd vervangen door Marcello Tucci. Nieuw puntverlies kon ASWH absoluut niet gebruiken, maar de klokte tikte door zonder dat er een doelpunt viel. Tegelijk moest het blijven opletten. Enkele uitbraken van Spijkenisse werden afgevlagd wegens buitenspel, maar dit gaf wel aan dat de thuisclub ook loerde op een goaltje.

Langerak besloot om tien minuten voor tijd breekijzer Robert Pot in te zetten. Met hem in de punt ging ASWH met meer opportunisme op zoek naar het zo belangrijke doelpunt. De treffer leek er in de laatste minuut te komen, toen Marcello Tucci na een inworp in balbezit kwam en in het strafschopgebied teruglegde op Michael van Dommelen. Helaas schoot de aanvoerder naast. Op het moment dat iedereen berustte in een tweede gelijkspel, kwam de bal toch nog een keer naar voren. Robert Pot ging het luchtduel aan met Bart van Muyen en werd daarbij geraakt door een wapperende arm. Scheidsrechter Van de Ketterij floot voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Peter Verhoeve zette zich achter de bal en schoot deze geplaatst langs de muur in de verre hoek. Niet eens zo hard, maar wel precies goed. De bal eindigde in het doel en zo was het alsnog 0-1 voor ASWH!

Vrijwel direct daarna floot Van de Ketterij af en kon ASWH de zo gewenste drie punten in ontvangst nemen.

Mikki

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.