ASWH vergeet te scoren tegen Noordwijk

22 september 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH vergeet te scoren tegen Noordwijk

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdagmiddag trof ASWH op eigen veld een oude bekende uit de tijd dat de hoofdklasse nog het hoogste amateurniveau was. Noordwijk kwam namelijk naar sportpark Schildman. In het verleden vocht ASWH vaak mooie duels uit met deze tegenstander. De editie van vandaag zal vermoedelijk geen prominente plaats krijgen in de geschiedenisboeken, want de wedstrijd eindigde zoals die begon. ASWH was duidelijk het minst tevreden met de 0-0, want ondanks het feit dat de kansen schaars waren, kwamen de Ambachters wel enkele keren in de buurt van een doelpunt. Gescoord werd er echter niet, waardoor tegen nieuw puntverlies in deze nog jonge competitie werd aangelopen.

ASWH begon zeer aardig aan de wedstrijd. Het resulteerde al vlot in een gevaarlijk moment voor het doel van de bezoekers. Na een voorzet van Serginio van AxelDongen nam Michael van Dommelen de bal ineens op de schoen. Helaas voorkwam de lat een vroeg doelpunt van de aanvoerder. Daarna bleef het initiatief grotendeels bij ASWH liggen, al dreigde Noordwijk ook een keer via Mohammed Faouzi. Net voor de spits de bal op doel kon schieten, bracht Peter Verhoeve met een goed blok redding.

De centrale verdediger speelde sowieso een goede pot en zou later tot man van de wedstrijd worden uitgeroepen. Verhoeve schakelde zich bovendien ook in aanvallend opzicht in. Net voor het half uur stoomde hij op naar voren. Serginio van AxelDongen had het gezien en gaf een slim passje achter de verdediging. Helaas kreeg Verhoeve de bal net niet langs de verdediging en de te hulp schietende doelman Mustafa Amezrine, waardoor het speeltuig kon worden weggetrapt voor Verhoeve aan een doelpoging toekwam. In de slotfase van de eerste helft deed ook Noordwijk wat meer mee en gingen beide teams vrij gelijk op. Kansen waren er voor beide doelen nauwelijks te zien geweest.

Dat het na 45 minuten nog 0-0 stond, was dus niet onlogisch. Na rust heroverde ASWH gaandeweg de grip op de tegenstander. De aanvallen werden ook wat gevaarlijker. Zo kopte Serginio van AxelDongen op aangeven van Michael van Dommelen naast, maar de beste kans volgde even later. Peter Verhoeve lanceerde met een prima pass de diepgaande Jesper van den Bosch.

De middenvelder nam de bal mee het strafschopgebied in, verscheen alleen voor Amezrine, maar trof uiteindelijk het zijnet. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen brak ASWH wederom door de defensie van de bezoekers. Michael van Dommelen kaatste op linksback Marco de Borst en die rondde beheerst af. Helaas ging het feest niet door, omdat de grensrechter buitenspel had geconstateerd. Niet van De Borst, maar vermoedelijk wel van Van Dommelen bij het kaatsen.

Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Langerak Alexander van Dommelen in de ploeg voor de moegestreden Rutger de Bos. Ook Noordwijk had toen al twee keer gewisseld en het was een van die invallers, Maurits Splinter, die verantwoordelijk was voor het enige noemenswaardige wapenfeit van de gasten in de tweede helft. Zijn schot werd door Stef Doedée, die verder maar weinig te doen kreeg vanmiddag, onschadelijk gemaakt. Inmiddels hadden ook Marcello Tucci en Gilmaro van de Werp hun trainingsjasje uitgedaan om binnen de lijnen nog te proberen ASWH aan die felbegeerde openingsgoal te helpen.

Het zou echter niet meer lukken, al kwam ASWH in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog heel erg dichtbij. Michael van Dommelen legde de bal terug op Jesper van den Bosch, die van dichtbij kon inschieten. Jammer genoeg pakte doelman Amezrine de bal met een goede reflex en daardoor bleef een voorsprong uit. In de blessuretijd kreeg Alexander van Dommelen de laatste schietkans, maar ook hij wist het gaatje achter Amezrine niet te winnen.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Kraay stond er dus nog altijd een 0-0 stand op het scorebord.

Woensdag speelt ASWH thuis tegen zondagtopklasser WKE in de tweede ronde van de KNVB-beker, zaterdag staat de altijd lastige derby bij RVVH op het programma. ASWH reist af naar Ridderkerk als nummer zeven van de ranglijst, maar wel met een ongeslagen status.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.