Toernooi om de KNVB-beker voor ASWH helaas in de tweede ronde geëindigd

25 september 2014 door Hennie van der Zouw
Toernooi om de KNVB-beker voor ASWH helaas in de tweede ronde geëindigd

HENDRIK IDO AMBACHT - De Ambachters verloren op eigen veld met 2-3 van zondagtopklasser WKE. Dat had niet gehoeven, want de wedstrijd ging redelijk op. De ploeg toonde na een voor rust opgelopen 0-2 achterstand veerkracht en zette het in de tweede helft binnen tien minuten recht. Nadat de bezoekers uit Emmen voor de derde keer scoorden, lukte het jammer genoeg niet meer om nog een keer langszij te komen.

Trainer Michel Langerak liet ASWH met dezelfde elf spelers beginnen als in de de competitiewedstrijd tegen Noordwijk van afgelopen zaterdag. Zij begonnen aftastend aan de wedstrijd. WKE liet in de beginfase zien over veel duelkracht te beschikken. De fysiek sterke ploeg maakte het ASWH behoorlijk lastig. Hoewel de thuisploeg probeerde te voetballen, leverde dat nog niet direct kansen op. De eerste mogelijkheid ontstond uit een hoekschop, maar Bas van Stokkom kopte over. De bezoekers hadden toen al wat speldenprikken uitgedeeld en sloegen na een kwartier hard toe. De Ambachtse defensie werkte de bal bij het uitverdedigen niet ver genoeg weg, waarna uiteindelijk Anton Jongsma aan de rechterkant in balbezit kwam. De ex-prof zette nog wat passen en haalde vervolgens fraai uit. De bal eindigde in de verre hoek en dus stond WKE op voorsprong.

Het was voor de bezoekers het sein om wat meer achterover te leunen en te wachten op fouten bij ASWH om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat lukte WKE ook, want tot twee keer toe kon de sterke spits Guillano Grot na een counter alleen op Stef Doedée af. De eerste keer mikte hij echter naast, zijn tweede poging ging over het doel. Tussendoor had ASWH alleen kleine mogelijkheden gecreëerd, waarbij een afstandsschot van Rutger de Bos nog het gevaarlijkst was. Doelman Diederik Bangma keerde de inzet echter in twee instanties. In de extra tijd van de eerste helft kreeg WKE nog een vrije trap te nemen op een mooie positie. De bal werd opzij gelegd en aanvoerder Guus de Vries knalde het speeltuig in de hoek: 0-2. Een uiterst vervelend moment voor een tweede tegengoal, want direct daarna klonk het rustsignaal.

In de tweede helft gooide ASWH de schroom van zich af. Het kwam scherp uit de kleedkamer en dat had al vlot resultaat. Een veelbelovende aanval, die aan de rechterkant begon en zich vervolgens naar links verplaatste, leek in eerste instantie in de kiem te smoren. De bal kwam echter terecht bij Jesper van den Bosch en die bedacht zich niet. Strak schoot hij de 1-2 tegen de touwen, waarmee er weer nieuwe hoop in de Ambachtse harten opdoemde. Zes minuten later was het weer raak. Serginio van AxelDongen gaf vanaf de rechterkant een voorzet. De bal zeilde richting de goal, doelman Bangma verkeek zich er op en reageerde te laat. Hij kreeg nog wel een hand tegen de bal, maar die belandde daardoor in het doel en dus was het gelijk.

Het zag er in die fase naar uit dat ASWH zou doordrukken. Josiemar van de Werp kreeg een schietkans, maar hij mikte over. Even later bediende Van de Werp aanvoerder Michael van Dommelen met een steekpass, maar de spits werd helaas afgevlagd. De spanning was in elk geval volledig terug. Helaas voor ASWH ging het twintig minuten voor tijd achterin mis. Rutger de Bos wilde de bal achter laten lopen, maar verkeek zich op een tegenstander. De Bos werd opzij gezet en vanaf de achterlijn wipte de WKE-aanvaller de bal over Stef Doedée naar de vrijstaande Yumé Ramos, die het laatste tikje gaf en WKE op 2-3 zette.

Met nog twintig minuten op de klok was het zeker niet gespeeld, maar wat ASWH ook probeerde, een goal kwam er helaas niet meer. Met de invallers Robert Pot en Alexander van Dommelen binnen de lijnen en meer opportunistisch spel werd getracht nogmaals op gelijke hoogte te komen. WKE speelde het echter zeer professioneel uit. Er waren wat blessurebehandelingen, de cornervlag werd opgezocht. Zo trok de ploeg de voorsprong over de streep, al kwam ASWH nog enkele keren behoorlijk dichtbij. Zo gleed Alexander van Dommelen in een uiterste poging nog een bal over de goal, werd een inzet van Peter Verhoeve nog gekraakt en leverden andere schoten en scrimmages niets meer op.

Zo eindigde het KNVB-bekertoernooi helaas dus na twee ronden. ASWH kan zich nu op de competitie en het districtsbekertoernooi richten, al blijft het jammer dat een mooi affiche in de 'grote' beker er dit jaar dus niet inzit. Zaterdag wacht echter al weer een nieuwe uitdaging: de derby bij RVVH in Ridderkerk.

ASWH - WKE 2-3 (0-2)
16. 0-1 Anton Jongsma 45 (+4). 0-2 Guus de Vries 50. 1-2 Jesper van den Bosch 56. 2-2 Serginio van AxelDongen 71. 2-3 Yumé Ramos
Scheidsrechter: Van der Vrande

ASWH: Stef Doedée; Quentin Jakoba, Peter Verhoeve, Bas van Stokkom (83. Alexander van Dommelen), Marco de Borst; Jesper van den Bosch, Rutger de Bos (75. Robert Pot), Mels van Driel; Serginio van AxelDongen, Michael van Dommelen, Josiemar van de Werp

WKE: Diederik Bangma; Jorrit Kunst, Guus de Vries (90+3. Sander Meertens), Kevin Görtz, Erik Eleveld (85. Antoine van der Linden); Anton Jongsma, Johnny de Vries (61. Jan Hooiveld), Yumé Ramos, Angelo Zimmerman, Robbie Holder; Guillano Grot

Mikki

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.