ASWH pas in blessuretijd naast Kloetinge

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH pas in blessuretijd naast Kloetinge

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen zaterdag heeft ASWH op eigen veld pas in de extra tijd een nederlaag afgewend tegen laagvlieger Kloetinge. De gedreven invaller Mels van Driel schoot in de derde minuut van de blessuretijd de 1-1 binnen. Op basis van dit feit zou geconcludeerd kunnen worden dat ASWH de handen dicht mocht knijpen en een punt gewonnen heeft. Het spelbeeld vertelde echter een ander verhaal, want ASWH had tegen de zeer defensief opererende Zeeuwen voortdurend het overwicht en dus leefde toch vooral het gevoel dat er twee punten verloren werden.

a het eerste fluitsignaal werd duidelijk met welke intenties Kloetinge uit Zeeland was afgereisd. De bezoekers groeven zich in en beperkten zich tot tegenhouden, waarbij ze uiteraard speculeerden op de counter om zelf gevaarlijk te worden. Daar slaagden de Zeeuwen voor rust overigens nauwelijks in. Doelman Stef Doedée moest alleen in actie komen toen de rappe Jason Tjien-Fooh na een onderschepping op hem af kon gaan. Het ongevaarlijke schot werd door Doedée eenvoudig gepakt.

De toeschouwers zagen dus een wedstrijd die zich grotendeels op de helft van de gasten afspeelde. ASWH had het initiatief en probeerde via de zijkanten door te komen. Dat lukte ook wel diverse keren, maar helaas waren de voorzetten vaak net niet op maat. In de slotfase van de eerste helft kreeg ASWH de eerste grote kansen. Nadat de ervaren doelman Jaco van der Schee een terugspeelbal had opgepakt, kreeg ASWH een vrije trap in het Zeeuwse strafschopgebied. De bal werd afgelegd en Michael van Dommelen haalde de trekker over.

De aanvoerder koos er voor om de bal hoog in te schieten, maar vond helaas het hoofd van een Kloetinge-verdediger, waardoor de bal over het doel ging. Kort voor rust zette Jesper van den Bosch goed druk, onderschepte de bal en bediende Michael van Dommelen. Diens stiftbal over keeper Van der Schee was de juiste optie, maar het zat wederom niet mee. De lat verhinderde dat ASWH met een verdiende voorsprong kon gaan rusten, waarna de door Jesper van den Bosch ingeschoten rebound werd gekraakt.

Na rust veranderde er in principe weinig. ASWH bleef de ploeg in balbezit en zocht nog altijd nadrukkelijk naar de bevrijdende treffer. Het kwam er echter maar niet van, wat de ploeg ook probeerde. Zo eindigde een geplaatst schot van Alexander van Dommelen, na een goede actie van Jesper van den Bosch, net boven het doel en even later leverde een ouderwetse scrimmage zelfs vier Ambachtse doelpogingen in korte tijd op, maar een doelpunt kwam er niet uit. Toen Alexander van Dommelen de bal wel in het net mikte, werd de treffer afgekeurd omdat er voorafgaand aan het schot hands van broer Michael was geconstateerd.

Met Andro Franca en Robert Pot werd de aanval van vers bloed voorzien. Daarna gebeurde echter waar iedere ASWH'er wellicht al een beetje bang voor was. Kloetinge, dat na de entree van de aanvallers Yves Nyemb en Alex Jobse iets anders was gaan spelen, kreeg een hoekschop. Die werd door de Ambachtse defensie niet goed verwerkt, waarna Ruben Hollemans uit de draai de 0-1 in de hoek mikte. Het eerste serieuze schot op doel leverde Kloetinge dus prompt een goal op, waardoor het voor ASWH plots wel erg somber uit begon te zien.

In de slotfase schakelde ASWH over op een opportunistische strijdwijze, in de hoop om in elk geval nog een punt te pakken. Met nog enkele minuten op de klok bracht Langerak Mels van Driel in de ploeg. Kloetinge probeerde toen al de vaart uit het spel te halen. De klok tikte door in het voordeel van de Zeeuwen. Uiteindelijk behoedde Van Driel ASWH voor een nederlaag, door in de extra tijd alsnog de 1-1 te maken. Rutger de Bos bracht de bal in, die viel over een verdediger en Van Driel nam perfect aan om vervolgens met zijn linker verwoestend de gelijkmaker achter de kansloze Van der Schee te schieten.

Niet veel later floot scheidsrechter Ebink af. Met net iets meer dan drie minuten blessuretijd had hij eigenlijk vrij weinig bijgeteld, in elk geval niet genoeg om na die 1-1 nog te zoeken naar een tweede goal. Zo slaagde ASWH er dus ook in de derde thuiswedstrijd in de competitie niet in om winnend van het veld te stappen.

Foto: Mels van Driel haalt verwoestend uit en helpt ASWH nog aan een gelijkspel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.