ASWH boekt knappe zege bij Quick Boys

13 oktober 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH boekt knappe zege bij Quick Boys

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft een knappe overwinning behaald in de zware uitwedstrijd bij Quick Boys: 1-2. De mannen van trainer Michel Langerak maakten in de tweede helft een voor rust opgelopen achterstand goed. Dat leverde dus de tweede driepunter in deze competitie op. De zege kwam ASWH op basis van het tweede bedrijf zeker toe en was natuurlijk een prettige opsteker na de ongelukkige competitiestart.

Zoals altijd was er weer behoorlijk wat publiek aanwezig om Quick Boys te ondersteunen, hetgeen zorgde voor een mooie ambiance. Dat inspireerde ASWH duidelijk, want de ploeg kreeg al na enkele minuten een eerste kansje. Jesper van den Bosch brak door en haalde uit, maar zijn schot eindigde naast het doel. Niet veel later dreigde ook de thuisploeg voor het eerst. De rappe vleugelaanvaller Jaap van Duijn bediende spits Yordi Teijsse, die vervolgens naast schoot.

Omdat beide teams toch vrij behoedzaam opereerden, leverde dat lange tijd niet echt kansen op. Als er dan al een mooie aanval werd opgezet, grepen de defensies meestal op het juiste moment in. Dat overkwam ASWH na iets meer dan een kwartier spelen, toen Serginio van AxelDongen met een voorzet de vrije Josiemar van de Werp zocht. Net voor de Dordtenaar kon nadenken over een schot, zorgde zijn tegenstander met een sliding voor opruiming. Alexander van Dommelen schoot even later na goed kaatsen van Jesper van den Bosch over. De meeste doelpogingen kwamen voor rust overigens wel op het conto van de thuisploeg. Als Jaap van Duijn daarbij was betrokken, betekende dat meestal ook dat ASWH op de tellen moest passen. Halverwege de eerste helft pikte hij bijvoorbeeld de bal af van Rutger de Bos en schoot op doel, maar Stef Doedée bracht redding. De doelman stond ook zijn mannetje bij enkele vrije trappen, waardoor het er op leek dat de rust zonder goals bereikt zou worden.

Dat liep echter anders. Met nog enkele minuten te spelen ontsnapte Van Duijn wederom. Hij kwam enkele ASWH-spelers tegen, maar was in de duels net wat krachtiger, waardoor de bal iedere keer wel in een kluts belandde, maar toch in zijn bezit bleef. Daardoor dook Van Duijn alleen op voor Stef Doedée. Zijn stiftje was de keeper te machtig, waardoor ASWH op achterstand kwam. Dat bleef zo, hoewel Alexander van Dommelen nog over het doel kopte en Stef Doedée nog eens goed in actie kwam op een verraderlijke vrije trap van Van Duijn.

In de tweede helft kwam ASWH scherp uit de startblokken. Al vlot kreeg Alexander van Dommelen een kans na een pass van broer Michael, maar zijn boogbal eindigde over het doel. Het was wel tekenend voor de verhoudingen na rust, want ASWH werd gaandeweg steeds sterker. Natuurlijk moest de ploeg op blijven passen, want Quick Boys probeerde door wat meer achterover te leunen in de omschakeling gevaarlijk te worden. Verder dan een hard afstandsschot van Mike Ruijter, dat net naast het doel ging, en enkele wilde pogingen van Philippe den Hartog kwamen de gastheren lange tijd niet meer. ASWH, waar Andro Franca in de ploeg was gekomen voor Serginio van AxelDongen, was in dat opzicht veel dreigender.

Tegen het uur mochten de gebroeders Van Dommelen samen door richting het doel, maar de afstemming in de combinatie ontbrak en uiteindelijk ging deze goede kans verloren.

De gelijkmaker hing echter in de lucht. De onvermoeibare Jesper van den Bosch bediende kort na de vorige kans Alexander van Dommelen, die weg wilde draaien bij zijn tegenstander en werd gevloerd. Strafschop, oordeelde de weer prima fluitende scheidsrechter Mulder. Broer Michael nam als aanvoerder zijn verantwoordelijkheid en pakte de bal. Onberispelijk schoot hij de 1-1 achter Martijn de Zwart. ASWH was weer helemaal terug in de wedstrijd en voelde dat er wellicht meer te halen viel. Met Mels van Driel bracht Langerak een rustpunt in de ploeg en tevens iemand die de aanvallers kon voeden met passes. Josiemar van de Werp verliet het veld, Alexander van Dommelen schoof door naar de voorhoede. Hij gaf even later een goede voorzet op Jesper van den Bosch, maar diens schot eindigde naast het doel.

Met nog een minuut of tien te spelen kreeg ASWH een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Quick Boys. De weer soeverein verdedigende Peter Verhoeve zette zich achter de bal en liet een prima schot los, maar keeper De Zwart had een puike redding in huis. Nadat Stef Doedée een inzet van spits Yordi Teijsse naast had getikt, sloeg ASWH toe. Jesper van den Bosch zette zelf de aanval op en combineerde met Andro Franca. Van den Bosch kreeg de bal terug, zette door en kreeg het speeltuig voor zijn rechter, waarmee hij hard en geplaatst de 1-2 in het doel schoot.

In de slotfase zette Quick Boys met een extra spits nog alles op alles, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. ASWH speelde het slim uit en kreeg daarvoor een schitterende beloning in de vorm van drie punten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.