Sterk ASWH wint ruim bij Ter Leede

03 november 2014 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdag heeft ASWH voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd gewonnen. De Ambachters waren in Sassenheim te sterk voor Ter Leede en namen dankzij een ruime 1-4 overwinning de drie punten mee naar huis. Een knap resultaat tegen een ploeg die voor aanvang van de wedstrijd nog tweede stond in de hoofdklasse B.

ASWH begon wat slap aan de wedstrijd, want de eerste paar minuten waren voor de thuisploeg. Meer dan wat speldenprikken deelde Ter Leede gelukkig niet uit, waarna ASWH langzaam maar zeker beter in het spel kwam. Na een minuut of tien leverde dat ook een grote kans op. De weer prima spelende Jesper van den Bosch veroverde de bal en stuurde Josiemar van de Werp met een fijne steekpass alleen richting de Roemeense doelman Bogdan Constantin. Helaas mikte de oudste Van de Werp naast het doel, waardoor een vroege voorsprong uitbleef. Toch mocht ASWH enkele minuten later wel juichen. Opnieuw was Jesper van den Bosch betrokken bij de aanval. Nu bediende hij Peter Verhoeve, die het overzicht bewaarde en een trekbal op Michael van Dommelen gaf. De aanvoerder van ASWH tikte de bal binnen en zette ASWH op 0-1.

In die fase controleerde ASWH het spel. Het mocht de bal hebben van Ter Leede, dat zich terugtrok op de eigen helft. Ongetwijfeld hoopte de thuisploeg dat er fouten zouden worden gemaakt bij ASWH, om dan in de counter toe te slaan. Lange tijd ging er echter weinig fout bij ASWH en in ieder niet geval op cruciale posities. Het was zelf nog dreigend via Josiemar van de Werp, die op aangeven van Alexander van Dommelen het doel echter te hoog zocht. Even later ging het dan toch een keer mis toen Andro Franca bij een actie de bal verloor.

Ter Leede schakelde razendsnel om, vleugelspits Robert Steemers werd bediend en die kon alleen op Stef Doedée afstormen. Steemers bleef rustig en schoof de gelijkmaker binnen. Een goal die min of meer vanuit het niets kwam, maar die wel als een dreun voelde voor ASWH. De tegenvaller werkte ook door, want in de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Ter Leede de overhand. De thuisploeg slaagde er ondanks dat ook weer niet in om heel erg gevaarlijk te worden, want het waren vooral hoekschoppen die voor dreiging zorgden. Wel moest Stef Doedée redding brengen op een schot van Mike Dam, nadat de topscorer van Ter Leede was weggedraaid bij zijn tegenstander. Tussendoor had Alexander van Dommelen namens ASWH nog in de handen van doelman Constantin gekopt.

Na 45 boeiende minuten stond het dus 1-1. De geblesseerd geraakte Josiemar van de Werp bleef vervolgens in de kleedkamer achter en werd vervangen door Serginio van AxelDongen. Hij was vervolgens betrokken bij de eerste dreigende situatie, toen hij na een combinatie met Michael van Dommelen de bal in het zijnet mikte. Na een klein kwartiertje spelen zette ASWH een goede aanval op waarbij Andro Franca aan de rechterkant in balbezit kwam. Zijn voorzet werd door Michael van Dommelen geschampt, maar belandde vervolgens bij Serginio van AxelDongen. De invaller nam de bal prima op de schoen en vond de verre hoek: 1-2.

Kort daarna kreeg Ter Leede op de rand van het Ambachtse strafschopgebied een vrije trap. Specialist Mitchell Kappenberg zocht de verre hoek, maar Stef Doedée ranselde de bal prima uit het doel. Een paar minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Jesper van den Bosch kwam in balbezit en zocht Serginio van AxelDongen. De vleugelaanvaller probeerde de bal in de draai mee te nemen, maar kreeg hem niet lekker voor de voeten. De los springende bal lag echter wel lekker voor Alexander van Dommelen, die met een keurig geplaatst schot de bovenhoek vond en ASWH op 1-3 zette.
Daarna ging ASWH door. Het tikte Ter Leede af en toe van het kastje naar de muur en zocht voortdurend de aanval.

Michael van Dommelen kopte bijvoorbeeld maar net naast na een vrije trap van broer Alexander en Jesper van den Bosch mikte op aangeven van Andro Franca over. Diezelfde Franca begon vervolgens nog maar eens aan een actie en zette prima voor vanaf de rechterkant, waarna Serginio van AxelDongen de bal tegendraads binnen kopte voor de 1-4. ASWH zat op rozen en had in die fase de voorsprong nog veel verder kunnen uitbreiden. De laatste minuten werd ASWH, ongetwijfeld door de ruime voorsprong en het duidelijke overwicht, wel wat slordiger. Ter Leede kreeg toen ook nog kansen om de score een draaglijker aanzien te geven. Mitchell Kappenberg mikte een vrije trap echter op de lat, invaller Tom van der Vlugt eindigde een knappe individuele actie met een mislukt schot naast en Stef Doedée tikte nog een inzet onder de lat vandaan. Gescoord werd er echter niet meer en zo boekte een prima voor de dag komend ASWH een duidelijke en verdiende overwinning bij een sterke tegenstander.