ASWH tweede na zege op Zwaluwen

10 november 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH tweede na zege op Zwaluwen

HENDRIK IDO AMBACHT - De Ambachters wonnen op eigen veld het rechtstreekse duel om plaats twee met Zwaluwen. Daardoor passeerde ASWH de Vlaardingers en is het nu de eerste achtervolger van koploper Katwijk. Jesper van den Bosch werd in de slotfase de matchwinner voor ASWH. Zijn doelpunt was niet alleen goed voor de vierde overwinning op rij in de competitie, maar zorgde er ook voor dat ASWH voor het eerst in de historie een thuiswedstrijd in de hoofdklasse won tegen 'angstgegner' Zwaluwen.

Beide ploegen begonnen enigszins voorzichtig aan de wedstrijd. ASWH kroop als eerste uit de schulp en trok het initiatief naar zich toe. Het resulteerde in het eerste kwartier in wat kleine speldenprikken in de vorm van een kopbal van Jesper van den Bosch en een schot van Serginio van AxelDongen.

Even later viel de eerste grote kans van de wedstrijd te noteren. Na een goede aanval gaf Serginio van AxelDongen een prima steekpass op Andro Franca. De rechtsbuiten kon opstomen richting Zwaluwen-doelman Nick Sanders, maar schoot helaas net naast. ASWH was in de eerste helft de betere ploeg was en nadrukkelijk lonkte naar de openingstreffer. Even later zetten de broers Van Dommelen een aanval op met Serginio van AxelDongen, die de bal breed legde op Andro Franca.

De inzet van Franca werd echter gekraakt en eindigde naast het doel van Zwaluwen. Van Zwaluwen werd in offensief opzicht niet heel veel vernomen. De ploeg probeerde wel om in de omschakeling gevaarlijk te worden, maar topscorer Adair Lopes da Silva kreeg geen voet aan de grond tegen Peter Verhoeve en Bas van Stokkom.

De gasten dreigden nog het meest toen Clint van Stee een vrije trap mocht nemen op een ruime afstand van het doel. Stef Doedée liet zich echter niet verrassen door de zwabberende bal en tikte het speeltuig uit zijn doel. In de slotfase van de eerste helft kreeg ASWH nog een enorme kans. Andro Franca zette schitterend voor, Michael van Dommelen kopte de bal voor het doel en broer Alexander leek op weg naar de 1-0. Jammer genoeg werkte de nummer tien van ASWH de bal naast de verkeerde kant van de paal.

Daardoor bleeft het na de eerste rondgang 0-0. Na de rust kon ASWH flink aan de bak om alsnog de gewenste driepunter binnen te slepen. Zwaluwen pakte de zaken in de tweede helft wat anders aan en kwam beter voor de dag dan in de eerste helft, hetgeen de opdracht voor ASWH alleen maar lastiger maakte.

De Vlaardingers roken zelfs even aan de openingstreffer toen Adair Lopes da Silva bij een snelle counter vleugelspits Dimitri Gomes Almeida bediende, maar de kleine buitenspeler schoot voorlangs. ASWH kreeg even later ook een goede kans toen Michael van Dommelen na een voorzet van Marco de Borst terugkopte richting Jesper van den Bosch, maar de kilometervreter zocht het doel te hoog.

Trainer Langerak kwam met de eerste wissels en bracht Carlos Ramos en Mels van Driel binnen de lijnen, later nog gevolgd door Josiemar van de Werp. De tijd tikte door en het begon er voorzichtig op te lijken dat er geen doelpunt meer zou vallen. Het zat ASWH namelijk ook niet bepaald mee, zo bleek bij een volgende kans. Jesper van den Bosch bediende Serginio van AxelDongen met een knap hakje en de vleugelaanvaller schoot prima in, maar de paal voorkwam nu een Ambachts doelpunt. Vier minuten voor tijd kreeg ASWH een hoekschop.

Mels van Driel sneed deze lekker aan en Serginio van AxelDongen kopte binnen, maar de ingevallen doelman Danny Voets kon de kopbal nog keren. De rebound was echter een prooi voor Jesper van den Bosch en hij zorgde voor een explosie van gejuich op het sportpark: 1-0! Daarmee kreeg ASWH duidelijk loon naar werken.

ASWH won daardoor voor het eerst op eigen veld van Zwaluwen en rekende dus af met deze statistiek. Tevens nam het de tweede plaats over van de Vlaardingers. De achterstand op koploper Katwijk is met zeven punten nog altijd aanzienlijk, maar wellicht kan ASWH daar over twee weken drie punten van afsnoepen als het thuis tegen Katwijk speelt. Een geweldige uitdaging, maar eerst wacht volgende week nog het duel tegen Rijen in de districtsbeker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.