ASWH ruim langs Rijen in bekertoernooi

17 november 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH ruim langs Rijen in bekertoernooi

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zich zaterdag eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de districtsbeker Zuid I. De Ambachters maakten op het kunstgrasveld van sportpark Schildman de favorietenrol tegen zondagderdeklasser Rijen waar. De ploeg van trainer Michel Langerak was duidelijk sterker en won uiteindelijk met 8-2 van een positief en sportief spelend Rijen.

Langerak gunde tegen Rijen speeltijd aan een aantal spelers dat de laatste weken niet in de basis was begonnen. Zo verschenen Mels van Driel, Carlos Ramos en Robert Pot aan de aftrap, terwijl Gerard van der Borst volgens afspraak het doel verdedigde. Direct vanaf het eerste fluitsignaal was ASWH scherp en liet de ploeg zien niet van plan te zijn om mee te werken aan een verrassing. Toch duurde het nog 25 minuten voor het krachtsverschil eindelijk in doelpunten werd uitgedrukt, ook al omdat Andro Franca en Serginio van AxelDongen goede kansen onbenut lieten. In de 25e minuut liet Franca een subtiel passje, dat in het biljarten een trekstoot genoemd zou worden, los op Jesper van den Bosch. De middenvelder schatte de pass op waarde en liet vanaf de achterlijn een voorzet los, die door Robert Pot werd ingekopt. ASWH tilde de score nog voor rust naar 3-0 middels een tweede goal van Pot en een treffer van aanvoerder Peter Verhoeve.

De wedstrijd was daarmee eigenlijk al beslist en dus was het vooral de vraag of ASWH na rust nog vaker zou scoren. Het antwoord was bevestigend, want al na vijf minuten stelde invaller Josiemar van de Werp centrale verdediger Peter Verhoeve in staat zijn tweede van de middag te maken. ASWH bleef aanvallen en kansen creëren, miste er diverse en schoot vervolgens kort na elkaar twee keer raak. Eerst mocht Serginio van AxelDongen zijn naam aan een treffer verbinden, nadat hij werd bediend door een fantastische steekpass van Alexander van Dommelen. Amper een minuut later volgde een schitterende aanval. Josiemar van de Werp gaf de pass, Robert Pot fungeerde als bliksemafleider en Jesper van den Bosch mocht controleren en afronden: 6-0.

Daarna was het de beurt aan Rijen om te scoren, al werden de bezoekers daarbij wel geholpen door ASWH-doelman Gerard van der Borst. Een terugspeelbal van Peter Verhoeve leek een prooi te worden voor Van der Borst, die ongetwijfeld al dacht aan de voortzetting. Door een onfortuinlijke aanname verlengde de keeper de bal echter onbedoeld tot in het doel en zo was het 6-1. Er zouden nog drie treffers volgen. Robert Pot bracht ASWH eerst op 7-1, maar Freek Trommelen deed nog iets terug namens de bezoekers. In de slotfase tekende Robert Pot met een kopbal voor de 8-2 eindstand, zijn vierde doelpunt van de wedstrijd. Al met al was het een probleemloze middag voor ASWH, dat zich dus plaatste voor de vierde ronde en spoedig weet wie eind december de volgende tegenstander is. Eerst gaat de blik echter richting competitie, want volgende week wacht de absolute kraker tegen koploper Katwijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.