Oefening opvanglocatie Ridderhal

18 november 2014 door Hennie van der Zouw
Oefening opvanglocatie Ridderhal

HENDRIK IDO AMBACHT - Donderdag 13 november werd geoefend met de Ridderhal als ‘opvanglocatie’.

De gemeente organiseerde deze oefening samen met het Rode Kruis en de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). Slachtoffers (gespeeld door acteurs) lieten zich in de hal opvangen en verzorgen.

Het doel van deze oefening is ervaring op te doen met het inrichten en gebruiken van een opvanglocatie, zodat tijdens een echt incident dit snel en goed geregeld kan worden.

Locoburgemeester André Flach kwam tijdens de oefening op bezoek. Hij was onder de indruk van de inzet van alle deelnemers: “Ik vind het bijzonder om te zien dat iedereen zijn/haar uiterste best doet om, ook bij een oefening, hun taak zo goed mogelijk uit te voeren. Dat geeft ons vertrouwen voor het moment dat we hen bij een echte crisis hard nodig hebben!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.