ASWH in extra tijd onderuit tegen koploper Katwijk

24 november 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH in extra tijd onderuit tegen koploper Katwijk

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH leek zaterdag in de topper tegen Katwijk op weg naar een fantastisch resultaat. Halverwege stonden de Ambachters met 2-0 voor tegen de ongeslagen lijstaanvoerder van de hoofdklasse B. Het zag er op dat moment naar uit dat ASWH de kloof van zeven punten zou verkleinen tot een overzichtelijker gat van vier punten. Helaas liep het echter anders. Na rust vond Katwijk snel de aansluiting, maakte ook nog gelijk en trok het uiteindelijk in de extra tijd zelfs nog de winst naar zich toe.

In de eerste helft werd ASWH, waar Quentin Jakoba terugkeerde in het basiselftal na een schorsing, na een aftastende fase steeds sterker. Een gevaarlijk schot van Alexander van Dommelen vormde de eerste waarschuwing voor Katwijk. De bezoekers hadden het lastig in Hendrik-Ido-Ambacht en dat dwong ASWH zelf af door goed en geconcentreerd te voetballen. De ploeg incasseerde kort voor rust de beloning in de vorm van twee treffers. Eerst mikte Serginio van AxelDongen de bal in de hoek na een pass van Alexander van Dommelen, daarna was Jesper van den Bosch het eindstation van de mooiste aanval van de wedstrijd.

Met de 2-0 voorsprong op zak begon ASWH aan de tweede helft. Al vlot moest het een tegentreffer slikken. Na aarzelend ingrijpen in de Ambachtse defensie schoot Marciano Mengerink, de topscorer van de competitie, vanuit een moeilijke hoek op doel. De bal vloog binnen en daardoor keerde het geloof bij koploper Katwijk terug. De kustbewoners brachten steeds meer power in het spel en daar had ASWH geen antwoord op. Diverse keren liep het maar net goed af als Katwijk zich voor de goal meldde. ASWH moest zich beperken tot counteren en kreeg in de omschakeling ook nog een goede kans via Jesper van den Bosch, maar hij mikte over.

Twintig minuten voor tijd viel de onvermijdelijke gelijkmaker alsnog, toen Donny van Oijen de 2-2 achter doelman Stef Doedée mikte. Beide ploegen probeerden vervolgens nog iets te forceren. ASWH claimde twee keer een penalty, maar de jonge scheidsrechter Kooij besliste anders. In de derde minuut van de extra tijd kreeg Katwijk nog een vrije trap. Die werd voor het doel gepompt, voor de goal gekopt en bij de tweede paal binnen gewerkt door Marciano Mengerink. Zo verloor ASWH dus op zeer zure wijze, nadat het uitzicht had op een overwinning. Het gat met Katwijk liep daardoor op tot tien punten, waardoor die ploeg de titel al vroeg in het zicht krijgt. ASWH zakte naar plek drie en zal zich in eerste instantie gaan richten op de tweede plaats. Volgende week spelen de Ambachters uit bij Smitshoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.