Eerste punt DVS na verspeelde kans op winst

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
Eerste punt DVS na verspeelde kans op winst

HENDRIK IDO AMBACHT - Waar winst voor DVS-1 in het verschiet lag, maar een puntendeling werd. Tegen Animo werd dan toch het eerste wedstrijdpunt gesprokkeld. DVS-2 was gehavend en kon geen vuist maken tegen Swift-3 DVS A1 en Ventura Sport maakten er een waar schouwspel van met een puntendeling tot gevolg (lees hieronder meer).

Animo 1 - DVS '69 1     18 - 18 (9-8)
Een belangrijke wedstrijd voor DVS om na verliespartijen tegen de topploegen nu de noodzakelijke punten te gaan halen. DVS coach Beuk had de vaksamenstelling iets gewijzigd en dat gaf DVS meer vertrouwen. De huid werd duur verkocht tegen Animo, dat zich gesteund voelde door een actief aanmoedigend lawaaimakend thuispubliek. Hoewel DVS pas na tien minuten de gelijkmaker aantekende, ging de strijd volledig gelijk op. Opvallend waren “de doorloop instelling” van het dames-kwartet, dat DVS hoofdbrekend bezorgde en ook telkens in de achtervolging moest. Verkregen vrije ballen door het ruwe spel van de thuisploeg waren niet effectief genoeg voor DVS om de voorsprong te pakken voor rust (9-8). Na rust pakte DVS meer het initiatief over (9-9) en bij 13-14 leek de strijd definitief in Ambachts voordeel uit te pakken. Toch werd verzaakt, mede door verkeerde keuzes in afronding, de voorsprong uit te breiden en bij 17-18 kreeg DVS alsnog de rekening gepresenteerd. Animo maakte alsnog en een omstreden afgekeurd doelpunt voor DVS leidde derhalve tot de ongelukkige puntendeling. In de poule kan DVS komend weekend haar slag slaan door in de thuiswedstrijd ACKC (dat een punt pakte in de streekdery tegen Merwede),  te verslaan. De ploeg uit Almkerk heeft drie punten. Aanvang: 18:55 (de Ridderhal)

Swift 3 - DVS '69 2             24 - 10 (12-6)
Het door blessures geteisterde DVS hield zich alleen in de beginfase overeind tegen  Swift-3.. Na 10 minuten kwam thuisploeg Swift los en kon DVS geen stand meer houden. Nog een blessure speelden de Ambachters parten in het eerste bedrijf zodat na rust louter van statistieke waarde werd.
In de poule zakt DVS langzaam naar onderen, maar kan winst op ACKC komend weekende ook weer een stijging naar plek drie betekenen

Ventura Sport A1 - DVS '69 A1     18 - 18 (9-9)
Vanaf het begin van de wedstrijd speelde A1 al erg goed op wat individuele slordigheden na.  De strijd in Strijen ging gelijk op waarbij beide ploegen erg makkelijk tot scoren kwamen. Daardoor nam de spanning toe wat voelbaar was zowel in als buiten het veld. De intensieve aanmoedigingen  van het  publiek van beide clubs leidden tot een ware apotheose, met zowel voor rust  als erna een gelijke stand . Kortom: de ploegen deelden de punten en het publiek was de overwinnaar.

Door deze puntendeling klimt DVS lichtjes omhoog in de stand en zou thuiswinst op koploper Blauw Wit komend weekend welkom zijn om definitief aan te sluiten in de middenmoot (aanvang 13 uur, De Ridderhal).

Overige uitslagen:
HKC 5 - DVS '69 3                        7 - 12
Ventura Sport C2 - DVS '69 C1    4 - 11
Spirit C1 - DVS '69 C2                  1 -   4
Fortis D1 - DVS '69 D1                 8 -   4
ELKV D1 - DVS '69 D2                 2 -   5
Albatros E7 - DVS '69 E2             1 - 17
NIO E2 - DVS '69 E1                    1 - 11

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.