ASWH verspeelt tegen Smitshoek opnieuw 2-0 voorsprong

01 december 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH verspeelt tegen Smitshoek opnieuw 2-0 voorsprong

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH verspeelt tegen Smitshoek opnieuw 2-0 voorsprong
ASWH heeft zaterdag voor de tweede week op rij een 2-0 voorsprong verspeeld. Op bezoek bij laagvlieger Smitshoek leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. De Ambachters openden al in de tweede minuut de score en hadden vervolgens, zonder goed te spelen, ruim een uur niets te duchten van de thuisploeg. De marge werd ook verdubbeld, maar na een plotselinge aansluitingstreffer van Smitshoek kantelde de wedstrijd. De gastheren maakten zelfs gelijk via een goedkoop verkregen strafschop en kregen in de slotfase nog drie grote kansen om ASWH met een enorme kater huiswaarts te sturen. Nu bleef het bij 2-2, al was dat net zo goed een teleurstellend resultaat voor de Ambachters.

ASWH kende een droomstart in Barendrecht. Na een inworp kwam Alexander van Dommelen in balbezit. Hij verstuurde een fantastische dieptepass op Andro Franca. De rechtsbuiten was veel sneller dan zijn tegenstander Thijs Oomsen, naderde het strafschopgebied en schoot keurig de 0-1 binnen. Het leek de voorbode voor een eenvoudige middag. ASWH verzuimde echter om de tegenstander met de rug tegen de muur te drukken en de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Er volgde een enigszins mat schouwspel, met een 0-1 ruststand tot gevolg.  

Nog geen aanleiding om helemaal gerust te zijn op een goede afloop, maar dat leek binnen tien minuten na rust al te veranderen. Peter Verhoeve bemoeide zich tot ver op de helft van de gastheren met de aanval en gaf een pass op Jesper van den Bosch. Diens voorzet werd door Michael van Dommelen uiteindelijk bij Serginio van AxelDongen gebracht en de vleugelaanvaller vond van buiten het strafschopgebied  de verre hoek: 0-2.

Uit het niets sloeg Smitshoek echter terug. Ricardo Merrelaar kreeg na een corner plotseling een vrije doortocht richting Stef Doedée, omspeelde de doelman en schoof de 1-2 binnen. Het werd nog erger, want na een lange pass van achteruit zette Mitchell van Esveld voor en de bal raakte de hand van Marco de Borst, die daar maar weinig aan kon doen. Scheidsrechter Mulder vond het echter voldoende voor een strafschop en dus kreeg Ricardo Merrelaar een enorme kans om zijn team naast ASWH te schieten. Hij faalde niet en voor de derde keer deze competitie zag ASWH een 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.  ASWH nam vervolgens risico en kreeg hiervoor bijna de rekening gepresenteerd. Liefst drie keer kreeg Smitshoek in de absolute slotfase nog een enorme kans om de winnende treffer te maken, telkens na een snelle counter waarbij spelers angstaanjagend vrij voor het Ambachtse doel verschenen. De paal werd zelfs geraakt, zodat ASWH uiteindelijk nog goed wegkwam met een 2-2 gelijkspel.

Daardoor staat ASWH op basis van het doelsaldo nu vierde, wel met evenveel punten als nummer drie Quick Boys. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen de verrassend sterk presterende promovendus FC Rijnvogels en dan zal ASWH zich kunnen revancheren voor het teleurstellende puntverlies.
Noot voor de redactie: Indien u liever het gehele verslag plaatst, kunt u dit vinden op http://www.aswh.nl/nieuws/nieuwsberichten/2014/11/aswh-verspeelt-bij-smitshoek-opnieuw-een-2-0-voorsprong/. Op deze pagina zijn ook de karakteristieken en opstellingen te vinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.