Bestemmingsplan Ambachtsezoom met nipte meerderheid aanvaard

02 december 2014 door Hennie van der Zouw
Bestemmingsplan Ambachtsezoom met nipte meerderheid aanvaard

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHTSE WAARD - Met 11 tegen 10 stemmen heeft de gemeenteraad met het bestemmingsplan Ambachtsezoom  ingestemd. De coalitiepartijen SGP-ChristenUnie, PvdA en CDA waren voor, maar Gemeentebelangen, AUB en de VVD verwierpen het bestemmingsplan. De drie laatstgenoemde partijen waren tegen, omdat zij een amendement hadden ingediend.

Dit amendement wilde de komst van een bouwmarkt op de Ambachtsezoom mogelijk maken. Wethouder André Flach ontraadde dit amendement. Hij meende dat op basis van een onderzoek geen sprake is van een regionale behoefte aan een bouwmarkt in Hendrik-Ido-Ambacht en de Zwijndrechtse Waard.

Tevens zegde Flach toe dat met andere betrokkenen aan De Baak een maximale inspanning wordt gedaan om tot een overeenkomst te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.