Realisatie Knooppunt Ambacht aan de Noord gestart

04 december 2014 door Hennie van der Zouw
Realisatie Knooppunt Ambacht aan de Noord gestart

HENDRIK IDO AMBACHT - De start van de ontwikkeling van Knooppunt Ambacht aan de Noord vond plaats op woensdagmiddag 3 december.

Woensdag 3 december ondertekenden verschillende partijen een intentieovereenkomst voor de realisatie van Knooppunt Ambacht aan de Noord. Het knooppunt leidt tot een beter bereikbaar Hendrik-Ido-Ambacht, met een verbinding tussen het water van De Noord en het centrum.

De ontwikkeling is ook goed voor de werkgelegenheid in de regio door de vestiging van maritieme bedrijvigheid.

De gemeente werkt samen met Bolidt, ROM-D, Stemar en Waterbus aan de realisatie van Knooppunt Ambacht aan de Noord. Het project houdt de ontwikkeling van het Waterbusplein en de direct aangrenzende omgeving in.

Tegelijk wordt gewerkt aan het verlengen van de Antoniuslaan tussen het Waterbusplein en het centrum, de herstructurering van onderdelen van het bedrijventerrein Antoniapolder en het verbeteren van de ontsluiting vanaf/richting de A15.

Het ondertekenen van de intentieovereenkomst vormt direct ook de start van het project. Wethouder André Flach en de directies van de participerende bedrijven hadden samenwerkingspartners, lokale, regionale en provinciale bestuurders en bedrijven in de Antoniapolder uitgenodigd, om woensdag 3 december vanaf 15.00 uur te komen ervaren wat het project inhoudt.

Vanaf 16.00 uur vond de tweede helft van het programma plaats in het paviljoen van Bolidt aan de overkant van de weg.

Fotografie: www.poppictures.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.