Duur weekend DVS

08 december 2014 door Hennie van der Zouw
Duur weekend DVS

HENDRIK IDO AMBACHT - Duur weekend DVS
De selectieteams van DVS69 hebben kostbare punten laten liggen afgelopen weekend. DVS-1 was bewust van de broodnodige winst tegen concurrent ACKC maar ging toch verrassend onderuit .  DVS-2  leek kansloos maar had vlak voor tijd zicht op een punt, dat alsnog door ACKC-2 werd weggepoetst DVS A1 deed niet onder voor koploper Blauw Wit en had recht op een punt. Het werden er nul. (lees hieronder meer).

DVS '69 1- ACKC 1      
DVS wist dat het moest winnen om gastploeg ACKC te achterhalen en aan te sluiten in de middenmoot. De Ambachters startten prima en hadden het initiatief in de eerste tien minuten (2-0 en 4-2) maar bij 4-4 ontstond een gelijke strijd. DVS leek voor rust al op een beslissing af te stevenen (9-6) maar door slordigheden werd de hoop op een goed resultaat voor de ploeg uit Almkerk levend gehouden (9-8 rust). DVS kwam niet goed de kleedkamer uit want het was ACKC dat het initiatief overname (11-13). DVS drong aan, maar twee gemiste opgelegde vrije kansen in vijf minuten tijd deden de stand direct een ander aanzien (11-15). Het leek een kansloze missie maar DVS richtte zich op en vocht zich terug in de wedstrijd (15-16). Een spannende slotfase was het gevolg en een gemiste vrije kans van ACKC bij 16-17 deed direct denken aan de ongeschreven wetten in de sport. Echter DVS profiteerde niet en wonderwel kwam ACKC met de schrik vrij in de slotseconden (16-18).
Komend weekend kan DVS zichzelf revancheren door de thuiswedstrijd tegen ONDO te winnen. De afstand  naar de brede middenmoot (vanaf plek 2) waarin ook ONDO zich bevindt,  bedraagt vijf punten. DVS speelt wederom in Ambacht, aanvang 19.40 (De Ridderhal)

DVS '69 2 –ACKC 2            
Een magere eerste helft waarin DVS alleen maar toekeek hoe ACKC-2 eenvoudig de voorsprong verdedigde (1-4 bij rust). Pas na rust wist gelegenheidscoach Hartendorp zijn team te dirigeren naar een heuse inhaalrace, die zelfs leidde tot de 6-6. ACKC wankelde, maar wist net weer de voorsprong te pakken. Zelf in de slotfase toen de 7-8 op het scorebord stond. In de slotminuut maakte DVS nog gelijk en een  noodschot van ACKC in de slotseconde viel pardoes nog raak waardoor DVS-2 deze zaterdag in rouw werd gedompeld (8-9). Komend weekend treedt DVS-2 (nu zesde) in weer een thuiswedstrijd aan tegen hoogvlieger ONDO-2 .

DVS '69 A1 – Blauw Wit A1    
Tegen koploper Blauw Wit liet DVS zien dat het meekon met het niveau. DVS was scherp en wilde een goed resultaat tegen de ploeg uit Kloetinge. De opgebouwde 5-2 voorsprong was verdiend, maar toch sloop Blauw Wit dichter bij (5-4 rust).  Ook na rust leek een verrassing in de lucht te hangen (7-5), maar DVS leek wat onzorgvuldiger te worden. En dat werd afgestraft. Na de 7-7 gaf DVS definitief het stokje over aan de gastploeg (7-9).  Toch werd DVS niet gelost, het kon simpelweg niet meer demarreren. DVS bleef “meescoren”  maar het gaatje werd niet meer gedicht (9-11). In de poule blijft DVS zesde maar heeft het alle uitzicht op de middenmoot. Komend weekend de thuiswedstrijd tegen Vitesse, dat binnen handbereik is in de poule.(aanvang 14.55)

Overige uitslagen:
DVS '69 3 - ACKC 3                       6 - 10
DVS '69 4 - Nikantes 4                 12 - 10
DVS '69 5 - Vitesse 6                     5 - 10
DVS '69 C2 - Maassluis C4            9 -   6
DVS '69 D2 - Juliana D1                 2 - 11
DVS '69 D3 - Kinderdijk D3            0 - 11
DVS '69 E2 - Vriendenschaar E7 10 -   7
DVS '69 E1 - Nikantes E2              4 -   4

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.