ASWH ook tegen Rijnvogels onderuit na voorsprong

08 december 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH ook tegen Rijnvogels onderuit na voorsprong

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is er zaterdag op eigen veld tegen FC Rijnvogels niet in geslaagd om de mindere serie van de laatste weken te doorbreken. De Ambachters leken goed op weg naar de overwinning, maar in de laatste minuten ging het toch weer mis. Net als tegen Katwijk en Smitshoek werd een voorsprong verspeeld, waarna FC Rijnvogels met een 1-2 zege van het veld stapte. Zo eindigde de middag wederom teleurstellend voor ASWH, want ook tegen de promovendus was de nederlaag onnodig. De gevolgen op de ranglijst zijn zichtbaar, want in drie weken tijd kelderde ASWH van de tweede naar de zevende plek.

 De wedstrijd kon in de eerste helft niet echt boeien. De bezoekers leken op voorhand genoegen te nemen met een puntje en namen weinig initiatief. ASWH bleek niet bij machte om de defensie van FC Rijnvogels te ontregelen of te verrassen, waardoor er voor beide doelen eigenlijk zo goed als niets gebeurde. Het leek er op dat het vertrouwen bij ASWH, nadat het vorige maand nog zo swingde tegen Ter Leede en Zwaluwen, door de mindere resultaten van de afgelopen weken een deuk had opgelopen.

De bezoekers durfden in de tweede helft iets verder van de eigen goal te spelen, waardoor de wedstrijd langzaam wat aantrekkelijker werd. Toch was het tekenend voor het treffen dat de eerste echte kans van ASWH pas in de 57e minuut genoteerd kon worden. Serginio van AxelDongen schoot echter op doelman Peter Messemaker. Het was het startsein voor een betere fase van ASWH. Invaller Robert Pot, Michael van Dommelen en Serginio van AxelDongen roken aan de openingstreffer.  Die viel een kleine twintig minuten voor tijd alsnog. Marco de Borst bracht de bal in, de uitkomende Messemaker schatte de situatie verkeerd in en miste het speeltuig, waarna Michael van Dommelen beheerst en uit een lastige hoek de 1-0 in de goal schoof.

Het had er alle schijn van dat ASWH de drie punten zou pakken, maar in de slotfase draaide de wedstrijd helemaal om. Eerst kopte de volledig vrijstaande invaller Thomas Dijk twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnen en toen ASWH vervolgens weer meer risico nam, ging het helemaal mis. Een diepe bal van achteruit kon door Bas van Stokkom niet worden weggewerkt, waarna Martin Onderwater de uitkomende Stef Doedée met een boogbal verschalkte en zo de bezoekers op voorsprong bracht. Terwijl het ongeloof nog op de Ambachtse gezichten stond te lezen, maakte invaller Dijk er bijna nog 1-3 van. Het lukte ASWH vervolgens niet meer om de gelijkmaker te forceren, waardoor het opnieuw tegen een pijnlijke nederlaag aanliep. Door het verlies staat ASWH nu zevende, nog net in het linkerrijtje. Volgende week zal op bezoek bij hekkensluiter FC 's-Gravenzande gewonnen moeten worden om de vrije val te doorbreken en ook na de winterstop nog kans te houden om deelname aan de nacompetitie te bewerkstelligen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.