Zuur puntverlies voor DVS

15 december 2014 door Hennie van der Zouw
Zuur puntverlies voor DVS

HENDRIK IDO AMBACHT - Winst en verlies voor de selectieteams van DVS690 afgelopen zaterdag. DVS-1 leek een goede avond tegemoet te gaan tegen ONDO maar moest nog knokken voor een punt.  DVS-2  had uitzicht op een goed resultaat op ONDO-2 maar legde het alsnog af. DVS A1 boekte een belangrijke overwinning op streekgenoot Vitesse. (lees hieronder meer).

DVS '69 1 - ONDO 1     16 - 16
Ondanks het initiatief van gastploeg ONDO (0-1) nam DVS het stokje over en leidde prima veldspel tot een comfortabele voorsprong van vier punten. Dat werd ook vast gehouden bij rust.
Na rust was er een “jojo” fase waardoor het verschil van vier naar twee en weer naar vier goals ging in  Ambachts voordeel. DVS verzuimde de genadeklap uit de delen toen bij 13-9 een strafworp gemist werd, wat koren op de molen bleek voor ONDO. Het verschil werd weer twee waardoor de ploeg van DVS-coach Beuk alle zeilen bij moest zetten om op de voorsprong te behouden. En dat ging mis in de slotfase. ONDO maakte gelijk tegen het aangeslagen DVS, dat nog gelukkig weg kwam met een punt.
In de poule blijft DVS laatste met twee punten. Wil DVS niet als rode lantaarndrager de kerst ingaan, dan zal de ploeg komend weekend moeten stunten in en tegen Maassluis, dat nog ongeslagen koploper is.

DVS '69 2 - ONDO 2         11 - 14
Tegen hoogvlieger ONDO deed DVS, dat de punten broodnodig heeft, het uitstekend. DVS maakte het leven zuur voor  ONDO , dat  daardoor maar niet los kwam van de Ambachters. De spanning bleef derhalve in de wedstrijd waarbij DVS naliet de ploeg uit Middelburg verder in verlegenheid te brengen. In de poule is DVS daardoor nu voorlaatste, met genoeg uitzicht op de “brede middenmoot” . Komende zaterdag gaat DVS op bezoek bij Fortis, dat een plek hoger staat dan DVS. Een belangrijke wedstrijd nog zo voor de kerst!


DVS '69 A1 - Vitesse A2     11 -   8
Hele aantrekkelijke wedstrijd voor het neutrale publiek in deze streekderby tegen aartsrivaal Vitesse. Gedurende heel de wedstrijd was DVS, waar weer een DVS dame uit de ”ziekenboeg” terugkeerde en direct toonaangevend bleek. DVS was de bovenliggende partij, en kwam tot mooie aanvallen, tot tevredenheid van het DVS publiek. Pas tegen het einde van de wedstrijd kwam de spanning terug. Vitesse werd steeds fysieker, waardoor DVS werd ontregeld. Toch vond DVS zijn ritme weer terug en werd de winst veilig gesteld. In de poule heeft DVS nu stuivertje gewisseld met Vitesse en klimt het naar plek vijf. Komende zaterdag gaat DVS op bezoek op Seolto in Vlissingen, die twee punten boven de jeugdige Ambachters staat.

Overige uitslagen:
DVS '69 3   - Animo 3                        11 -   6
DVS '69 4   - Nieuwerkerk 8               10 - 15
DVS '69 5   - Ventura Sport 4            12 - 14
DVS '69 C1 - HKC C2                        17 -   4
DVS '69 C2 - NIO C2                           6 -   4
DVS '69 D1 - PKC / SWKGroep D2     1 -   5
DVS '69 D2 - Ventura Sport D1           7 -   3
DVS '69 D3 - Albatros D3                    3 -   9
DVS '69 F1 - Nieuwerkerk F5            10 -   3

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.