ASWH sluit eerste competitiehelft winnend af

15 december 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH sluit eerste competitiehelft winnend af

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een overwinning. Zaterdag waren de Ambachters in 's-Gravenzande veel te sterk voor de plaatselijke FC. Andro Franca hielp ASWH met twee goals en een assist in het zadel tegen de hekkensluiter. Bij rust was het karwei al zo goed als geklaard, want toen stond het al 1-4 voor ASWH. In de tweede helft deden de zwartwitten het rustiger aan, al mocht het Ambachtse publiek kort voor het einde nog eens juichen. Dankzij de uiteindelijke 1-5 overwinning klom ASWH naar de vijfde plaats in de hoofdklasse B.

Gezien de resultaten van de afgelopen weken kon ASWH eigenlijk maar met één intentie aan de wedstrijd tegen de nummer laatst starten: winnen. Dit was ook direct terug te zien op het veld, want ASWH bouwde vanaf het begin aan een overwicht. Binnen het kwartier was het al voor het eerst raak. Na een crosspass kopte Serginio van AxelDongen de bal door richting Alexander van Dommelen.

De nummer tien van ASWH liet een goede voorzet los, die door Andro Franca werd opgepikt, gecontroleerd en vervolgens beheerst in het doel werd geschoten: 0-1. Een kwartiertje later verdubbelde ASWH de marge al. Na een goede interceptie op het middenveld van Peter Verhoeve zette de centrale verdediger zelf de aanval op. Zijn pass op de wegsprintende Andro Franca was op maat en de rechtsbuiten vond de hoek: 0-2. Zijn tweede goal van de middag. Franca was lekker op dreef, want kort na deze treffer was hij ook betrokken bij het volgende doelpunt. Na een ingestudeerde hoekschop vond hij de tweede paal vrijstaande Jesper van den Bosch. Die kopte prima binnen.

Kort na die 0-3 was er een moment van lichtzinnigheid bij ASWH en dat werd direct afgestraft. Roy Vermolen kopte de bal na een hoekschop in het doel en deed daarmee iets terug namens de thuisploeg. ASWH schrok er niet van, want nog voor rust stelde de doorgebroken Serginio van AxelDongen aanvoerder Michael van Dommelen in staat om de 1-4 te maken. Geen vuiltje aan de lucht voor ASWH dus, dat na rust een tandje terugschakelde. De ploeg koos er voor om de wedstrijd gecontroleerd uit te voetballen, ongetwijfeld ingegeven door het feit dat de afgelopen drie weken telkens een voorsprong werd verspeeld.

Na rood voor Sander Koeleman wegens natrappen richting invaller Mels van Driel moest FC 's-Gravenzande met tien man verder. Vier minuten voor tijd zette ASWH een snelle aanval op door het hart van de defensie van de gastheren, waarna Serginio van AxelDongen uiteindelijk met een boogbal over de keeper Alexander van Dommelen vond. Met een ouderwetse 'Beb Bakhuys'-kopbal legde de jongste Van Dommelen de eindcijfers vast: 1-5.
Al met al dus een eenvoudige middag voor ASWH, dat dankbaar de drie punten incasseerde. Achter de ongenaakbare lijstaanvoerder Katwijk strijden nog veel clubs om de tweede plaats en de nacompetitietickets. ASWH is door de resultaten van zaterdag inmiddels weer vijfde, op slechts drie punten van nummer twee Zwaluwen. Kortom, er is nog heel veel om voor te spelen na de winterstop.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.