Projectontwikkelaar en gemeente ondertekenen overeenkomst voor woningbouw op ‘123 Koopcentrum’

19 december 2014 door Hennie van der Zouw
Projectontwikkelaar en gemeente ondertekenen overeenkomst voor woningbouw op ‘123 Koopcentrum’

HENDRIK IDO AMBACHT - Op woensdag 17 december 2014 ondertekenden wethouder Floor van de Velde en directeur René Biesheuvel van Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. een anterieure overeenkomst voor de ontwikkellocatie ‘Warboutsland’, ook wel bekend als het 123 Koopcentrum aan de Dorpsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. De huidige bebouwing maakt plaats voor ongeveer 42 woningen.

Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. en de gemeente zullen samenwerken bij de realisatie van het plan ‘Warboutsland’ op het 123 Koopcentrum. De Wet Ruimtelijke Ordening verplicht de gemeente dat zij (financiële) zekerheden verkrijgt. In de anterieure overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over grondoverdracht en de daarmee samenhangende kosten, maar ook over eventuele planschade. Omschreven is ook wie verantwoordelijk is voor activiteiten die voortvloeien uit het bouwen van een dergelijke woningbouwlocatie, zoals de aanleg van parkeerplaatsen, het afvoeren van afval, kappen en herplanten van bomen en de compensatie van oppervlaktewater. Door het sluiten van de anterieure overeenkomst hoeft er geen exploitatieplan vastgesteld te worden en kan er gestart worden met de procedure voor het bestemmingsplan en het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

Planvorming
Het plangebied is gelegen aan de Dorpsstraat achter de Heren van Ambacht. Het huidige pand, ook wel het 123 Koopcentrum genoemd, wordt gesloopt en op deze locatie, inclusief de achterliggende gronden grenzend aan het landelijk gebied, worden ongeveer 42 woningen gebouwd.

De komende periode start de gemeente de procedure voor het bestemmingsplan ‘Warboutsland’. Een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitskader vormen de basis voor het bestemmingsplan. Bewoners krijgen in 2015 de mogelijkheid om het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitskader te bekijken en erop te reageren. De gemeente zal hierover publiceren

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.