2015 een jaar vol uitdagingen voor DVS

22 december 2014 door Hennie van der Zouw
2015 een jaar vol uitdagingen voor DVS

HENDRIK IDO AMBACHT - De selectieteams van DVS69 kregen allen een nederlaag aan de broek afgelopen weekend en maken zich op voor een eindspurt in 2015 om de vege lijven te redden. (lees hieronder meer).

Maassluis 1 - DVS '69 1         20 - 14
Tegen de koploper had DVS een goede openingsfase (via 1-1), maar toonde Maassluis haar kracht (5-1). De veerkracht van DVS was tot aan de rust indrukwekkend  (8-7), maar na rust lukte het DVS  niet om direct de druk op Maassluis te houden. Het octet van DVS-coach Beuk kon niet boven zichzelf uitstijgen dit keer waardoor de kampioenskandidaat verder weg kon lopen van DVS. Een tweede maal aanklampen zat er dit keer niet in.
Halverwege de competitie staat DVS nog immer onderaan en zal er in 2015 toch snel twee overwinningen geboekt moeten worden om de gevarenzone te ontstijgen. De eerste mogelijkheid volgt op 10 januari als DVS op bezoek gaa t bij Merwede (Sliedrecht), dat inmiddels op plek twee staat.

Fortis 3 - DVS '69 2             12 - 11
Aantrekkelijke wedstrijd waarbij DVS en Fortis, in de poule al dichtbij elkaar staan en dit ook  zichtbaar was in de gehele wedstrijd. Tot in de laatste minuut bleef de spanning, waar tot dan toe DVS het initiatief had. Fortis bracht diverse jeugdspelers in gedurende de spannende slotfase en dat deed de wedstrijd alsnog kantelen. De punten gingen naar Fortis, de zure druiven waren voor DVS.
DVS-2 staat in de poule op plek 7 weer en moet begin 2015 direct op bezoek bij TOGO, de huidige rode lantaarndrager.

Seolto A1 - DVS '69 A1     18 - 13
De volwassen ogende thuisploeg had veel moeite met de nog onervaren DVS-jeugd. Tot de rust ging het erg gelijk op, waar DVS zelfs uitzicht op een voorsprong had. Na rust deed het hoger geplaatste Seolto DVS pijn: het sprongetje 8- 7 naar 15-7 was snel gemaakt en DVS leek rijp voor een nederlaag met dubbele cijfers.  Toch herstelde DVS zich wonderbaarlijk:  de druk was weg en  dat leidde alsnog tot vier doelpunten in de slotfase, waardoor de uitslag een draaglijker-en ook terechter-aanzien kreeg. DVS lijkt nu zich na de laatste teammutaties nu te herstellen, speelt ook beter en kan in 2015 meteen tonen dat het een vaste middenmotor kan worden. Dan moet er wel direct gewonnen worden van Sporting Delta, dat net als DVS op plek vijf staat.

Overige uitslagen:
Vlaardingen 4 - DVS '69 3                  15 - 10
Movado D1 - DVS '69 D1                      6 -  7
Conventus D1 - DVS '69 D2                16 - 1
PKC / SWKGroep D7 - DVS '69 D3       7 -  5
Vriendenschaar E7 - DVS '69 E2          3 -  4
Olympia E5 - DVS '69 E1                      0 - 15
Korbis F3 - DVS '69 F1                         7 -   5

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.