Bekerhouder ASWH uitgeschakeld in districtsbeker

22 december 2014 door Hennie van der Zouw
Bekerhouder ASWH uitgeschakeld in districtsbeker

HENDRIK IDO AMBACHT - Sinds de invoering van het toernooi om de districtsbeker is er in Zuid I nog nooit een amateurclub in geslaagd om deze beker twee keer op rij te winnen. Ook voor ASWH zit dit er niet in, want de bekerhouder werd zaterdag in Zeeland uitgeschakeld in de vierde ronde. Zaterdagtopklasser Hoek bleek op eigen veld te sterk en won met 2-0 van ASWH, dat eigenlijk geen moment uitzicht had op een overwinning.

Tegenstander Hoek, een oude bekende uit de laatste jaren in de hoofdklasse, liet vanaf de aftrap zien het bekertoernooi serieus te nemen. De Zeeuwen waren dan ook de betere ploeg en kregen in de twintigste minuut een ideale mogelijkheid om de score te openen. Na een steekpass door de defensie ging spits Mattis Persoons tegen de grond na een duel met Peter Verhoeve. Hoek kreeg een strafschop, die door Persoons zelf werd genomen. Zijn inzet eindigde op de binnenkant van de paal en dus ontsnapte ASWH aan een achterstand. Kort voor rust passeerde Thomas van den Houten ASWH-doelman Gerard van der Borst echter met een geplaatst schot in de verre hoek en bracht Hoek toch op voorsprong.

ASWH speelde na rust iets meer naar voren dan in de eerste helft. Het resulteerde in de beste kans van de Ambachters tot dan toe. Serginio van AxelDongen kon in het strafschopgebied van Hoek op doel schieten, maar mikte helaas over. De aanvallendere speelwijze hield ook in dat ASWH ruimte weg moest geven en dat werd de ploeg twintig minuten voor tijd fataal. Hoek schakelde razendsnel om, de ingevallen Ibrahim Eryürük zette vanaf rechts voor en Birgen Martens kon vlak voor Gerard van der Borst de bal over de doellijn frommelen. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. ASWH bleef het nog wel proberen, maar het slaagde er niet in om een vuist te maken.

Zo bleef het 2-0 en eindigde het bekeravontuur voor ASWH dit seizoen dus al voor de winterstop. Helaas is de ploeg er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de KNVB-beker in het komende seizoen. Alle kaarten kunnen nu dus op de competitie worden gezet, waarin ASWH na de winterstop moet proberen de nacompetitie te bereiken. Allereerst wacht echter de winterstop en aansluitend een trainingskamp in Spanje.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.