ASWH wint in ondertal bij Noordwijk

02 februari 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH wint in ondertal bij Noordwijk

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is zaterdag goed begonnen aan de tweede helft van de competitie. De Ambachters wonnen de lastige uitwedstrijd in Noordwijk met 0-3. De overwinning kreeg extra glans doordat ASWH ruim twintig minuten met een man minder speelde na een rode kaart voor Carlos Ramos.

Langerak kon in Noordwijk niet beschikken over de geschorste middenvelder Jesper van den Bosch en ruimde mede dankzij een tactische omzetting basisplaatsen in voor Gilmaro van de Werp, Mels van Driel en Carlos Ramos. In de eerste helft ontstond een vrij gelijkwaardige wedstrijd, waarin de kansenverhouding wel in het voordeel van Noordwijk was. Doelman Stef Doedée was echter op dreef en verijdelde pogingen van Denzel James en Maik van Zanten. De grootste kans was echter voor ASWH. Serginio van AxelDongen brak door aan de rechterkant en gaf een trekbal voor de goal, waarna Michael van Dommelen de bal in het zijnet schoot.

Tien minuten voor rust onderschepte Rutger de Bos de bal aan de rechterkant en zette voor. De bal leek voor het doel langs te gaan, maar werd door Alexander van Dommelen koppend teruggelegd op Serginio van AxelDongen. De aanvaller wilde handig wegdraaien bij zijn tegenstander Bob Hoogkamer en werd daarbij gevloerd. Scheidsrechter Collé kende terecht geen enkele twijfel en gaf ASWH een strafschop. Aanvoerder Michael van Dommelen schoot de bal perfect in de hoek en zette ASWH op 0-1. Die voorsprong bleef staan tot de rust.

In de tweede helft kende ASWH een droomstart. De ploeg werd daarbij wel geholpen door Mustafa Amezrine. De keeper van Noordwijk wilde de bal wegschieten, maar schoot tegen Michael van Dommelen aan. Die bleef vervolgens uiterst rustig en schoot de bal in het lege doel. Dat leek makkelijker dan het in werkelijkheid was, maar het schot van de topscorer van ASWH was zuiver en dus was het al na iets meer dan een minuut spelen 0-2.

ASWH leek op rozen te zitten, maar in de 67e minuut keerde de spanning toch weer terug. Carlos Ramos kreeg toen zijn tweede gele en dus rode kaart. Het initiatief kwam toen bij Noordwijk te liggen. De thuisploeg buitte de overtalsituatie echter nauwelijks uit, want ondanks de vele voorzetten kwam ASWH nooit echt in problemen. De verdediging stond als een huis. ASWH probeerde via snelle tegenaanvallen de wedstrijd definitief te beslissen en daar slaagde het een minuut voor tijd in. Een lange combinatie eindigde uiteindelijk bij rechtsback Quentin Jakoba en hij maakte er met een slim wippertje 0-3 van.
Al met al dus een knappe zege voor ASWH, dat in ondertal karakter toonde en met veel strijdlust een goed resultaat over de streep trok. De overwinning brengt ASWH op de vierde plaats. Volgende week speelt het thuis de derby tegen RVVH. De Ridderkerkers hebben drie punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst kan ASWH dus goede zaken doen en daar zal komende week ongetwijfeld aan gewerkt worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.