SGP-ChristenUnie: Uitbreiding ‘De Schoof’ prachtig plan

22 december 2014
SGP-ChristenUnie: Uitbreiding ‘De Schoof’ prachtig plan

HENDRIK IDO AMBACHT - De plannen voor de uitbreiding van winkelcentrum ‘De Schoof’ worden steeds concreter. Tijdens de vergadering van de gemeenteraadscommissie Ruimtelijke Zaken van afgelopen woensdag heeft de SGP-ChristenUnie aangegeven blij te zijn met deze plannen. “Deze plannen geven een sterke impuls aan ons winkelcentrum en brengen het voorzieningenniveau in onze gemeente op een hoger niveau.”

Het college van burgemeester en wethouders is van plan een intentieovereenkomst te sluiten met een projectontwikkelaar die de Schoof met 5500m2 wil uitbreiden.  Daarmee zal het winkelcentrum de helft groter worden. De uitbreiding zal plaatsvinden op het gedeelte waar nu de Willem de Zwijgerschool en de ABN-AMRO bank zijn gevestigd. De bedoeling is om met de bouw te starten in 2016. De SGP-ChristenUnie is blij met deze plannen. “In de plannen zal er aan beide kanten van het winkelcentrum een supermarkt als trekker gevestigd zijn. Hierdoor zal er een betere doorstroming ontstaan en zal het drukker worden in de Schoof. Het is mooi om te zien dat de huidige ondernemers deze uitbreiding positief vinden, dit geeft ons vertrouwen. Daarom leg ik vaak uit dat ik dit zie als ´kiezen voor kracht´, waarmee ik bedoel dat dit het ondernemersklimaat stimuleert en de leegstand zal verminderen,” zo geeft raadslid Erik van Hartingsveldt aan.

Aandacht voor verkeersstromen    
Omdat door de uitbreiding de Graaf Willemlaan doorbroken wordt, heeft de SGP-ChristenUnietijdens de vergadering  aandacht gevraagd voor de verkeersstromen. “Ik heb verantwoordelijk wethouder Flach opgeroepen om verkeersmaatregelen te onderzoeken om de Van Godewijckstraat fietsveiliger te maken. In ons verkiezingsprogramma staat dat dit  bijvoorbeeld kan door het aanleggen van vrij liggende fietspaden en een verbod voor het parkeren van auto’s aan deze straat”, zo geeft Van Hartingsveldt aan.

Bijschrift foto: “De uitbreiding van de Winkelcentrum ‘De Schoof’ is een prachtig plan en maakt van de Schoof een toekomstbestendig winkelcentrum”, zo geeft Erik van Hartingsveldt aan. (Foto: Jeroen van der Laan)

Overkappen?
Om ´De Schoof´ verder aantrekkelijk te maken en het verblijfskarakter  te versterken vindt de SGP-ChristenUnie het belangrijk om te onderzoeken of winkelcentrum ‘De Schoof’ een grotere overkapping krijgt dan in de huidige situatie. “Op deze manier is het bij regenachtig weer ook aantrekkelijk om te gaan winkelen. “Daarom heb ik tijdens deze vergadering gevraagd of de wethouder in gesprek wil gaan met de huidige  eigenaar van ´De Schoof´ en de ondernemers om dit te onderzoeken.”

Willem de Zwijgerschool    
Een derde belangrijk punt voor de fractie van de SGP-ChristenUnie is de huisvesting van de Willem de Zwijgerschool. Duidelijk is dat deze school zal moeten verdwijnen om de uitbreiding te kunnen realiseren, terwijl er nog geen nieuw scholencluster is. De SGP-Christen    Unie heeft er daarom op aangedrongen om te zorgen voor goede tijdelijke huisvesting .

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.