ASWH Voetbalschool 'traint de trainers'

16 februari 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH Voetbalschool 'traint de trainers'

HENDRIK IDO AMBACHT -  Met het toenemende aantal pupillen bij de ASWH Voetbalschool, neemt ook het aantal vrijwilligers toe dat helpt om de ASWH-pupillen het voetbalspel onder de knie te krijgen. Daarom organiseert ASWH geregeld instructietrainingen om deze vrijwilligers te ondersteunen in het geven van trainingen en coachen:  'Train de trainer'.

Vrijdag 13 februari was de ASWH-kantine wederom het decor van een dergelijke instructietraining waaraan een groep van ruim dertig enthousiaste vrijwilligers deelnam.    

De avond begon met een korte presentatie door Wolter Admiraal, coördinator bij de pupillen, waarin de vrijwilligers onder meer werden geïnformeerd over kenmerken van E- en F-pupillen. Daarna was het tijd voor de vrijwilligers om zelf aan de slag te gaan op veld 2.     

Daar nam Patrick Huizer het stokje over. Patrick, zelf jarenlang trainer en coördinator bij de ASWH-jeugd, gaf een stukje praktijkles met de bal aan de voet. In het bekende circuitmodel waren de rollen nu eens omgedraaid en waren het de trainers die zelf de oefenstof uitvoerden die ze normaal doordeweeks aan de pupillen geven. Diverse vormen kwamen aan de orde, zoals een duelvorm, een techniektraining en een trap- en passvorm. Rond 21:30 werd de veldtraining afgerond waarna in de kantine de instructietraining ten einde kwam met een bespreking over het belang van een goede organisatie.

Na afloop werd er, onder het genot van een door het ASWH Jeugdbestuur aangeboden versnapering, door de groep vrijwilligers nog even nagepraat over de eigen verrichtingen op het veld.  Zo bleek hoe lastig het nog is om zelf de oefenstof uit te voeren en werd er gesproken over de positieve manier waarop pupillen het voetballen geleerd kan worden. De trainers keerden vervolgens huiswaarts met een nieuwe ervaring in hun bagage.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.