ASWH verspeelt punten tegen Spijkenisse

16 februari 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH verspeelt punten tegen Spijkenisse

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag punten verspeeld in het inhaalduel tegen Spijkenisse. De ploeg van trainer Michel Langerak slaagde er wederom niet in om op eigen veld een wedstrijd te winnen. Het gegroepeerd spelende Spijkenisse, toch een laagvlieger in de afdeling, bleek net als in de heenwedstrijd in september vorig jaar een moeilijk te kraken noot voor ASWH. Destijds grepen de Ambachters in blessuretijd alsnog de volle buit, nu moesten zij genoegen nemen met een punt: 1-1.

Het had ongetwijfeld anders kunnen lopen als ASWH in de eerste twintig minuten, waarin de ploeg het beste voetbal van de middag speelde, de score had geopend. Dat lukte echter niet. Zo kwam Andro Franca een teenlengte tekort om een voorzet van Serginio van AxelDongen in een goal om te zetten en liet diezelfde Van AxelDongen een kans liggen na voorbereidend werk van Alexander van Dommelen. Ook doelpogingen van Peter Verhoeve en Michael van Dommelen leverden geen treffer op. Spijkenisse, dat de omschakeling als voornaamste wapen hanteerde, dreigde voor rust maar zelden. Wel moest Marco de Borst, die komend seizoen voor Spijkenisse zal voetballen, de bal na een hoekschop van de doellijn trappen. Daarmee voorkwam hij een achterstand voor ASWH.

Die achterstand kwam er in de tweede helft echter toch. Spijkenisse was in het eerste kwartier gevaarlijker dan ASWH, dat ondanks het vele balbezit de creativiteit miste om de bezoekers te verrassen. Na een snelle counter van Spijkenisse kon Ruperto Dorothea op doel schieten. Hij raakte daarbij de hand of arm van Gilmaro van de Werp, die hier weinig aan kon doen. Toch besloot scheidsrechter Serik, die de hele middag beide kanten op een warrige indruk maakte, de bal op de stip te leggen. Dorothea nam de strafschop zelf en scoorde de 0-1.

ASWH moest in de achtervolging en dat deed het mede door de inbreng van de invallers Mels van Driel en Josiemar van de Werp vol overgave. Na enkele gemiste kansen was het een klein kwartier voor tijd wel raak. Mels van Driel bracht de bal uit een vrije trap prima voor het doel en Peter Verhoeve werkte de gelijkmaker binnen. ASWH leek toen van plan om door te drukken. Breekijzer Robert Pot kwam binnen de lijnen om een winnende goal te forceren.
De plannen werden echter doorkruist toen de Ambachters met tien man kwamen te staan. Spijkenisse kreeg door de aanvalsdrang van ASWH meer ruimte om te counteren en bij zo'n uitbraak werd Ruperto Dorothea gestuit door Gilmaro van de Werp. Opnieuw geel voor de verdediger en dus rood. Hoewel ASWH ook met tien man nog bleef proberen de drie punten te pakken, moest het uiteindelijk genoegen nemen met één punt. Duur puntverlies in de strijd om de bovenste plaatsen, waarvoor ASWH nog altijd volop in de race is. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd bij Kloetinge.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.