ASWH wint na 15 jaar weer in Kloetinge

23 februari 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH wint na 15 jaar weer in Kloetinge

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdag speelde ASWH de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Kloetinge. De laatste keer dat het de Ambachters lukte om een competitiezege te boeken bij deze Zeeuwse vereniging was in 2000. Dankzij een doelpunt van Michael van Dommelen kwam een einde aan deze reeks. De overwinning kreeg extra glans vanwege het feit dat ASWH vrijwel de hele tweede helft met een man minder speelde.

Met Bas van Stokkom in de basis voor de geschorste Gilmaro van de Werp startte ASWH goed in Kloetinge. In de vijfde minuut legde Jesper van den Bosch de bal achter de Kloetinge-verdediging. Daar nam aanvoerder Michael van Dommelen het speeltuig goed aan en vervolgens vond de topscorer van ASWH de juiste hoek: 0-1. ASWH ging nog even verder op de ingezette weg en een tweede doelpunt hing in de lucht. De beste kans daarop ontstond rond de twintigste minuut. Andro Franca verraste Kloetinge door een vrije trap laag te nemen, maar Michael van Dommelen trapte langs de bal. De aanval liep echter door en uiteindelijk kwam de bal terug op rechts, waar Franca voorzette en Alexander van Dommelen met een subtiele beweging zijn broer Michael alleen voor de keeper zette. Doelman Lentink dook al naar de hoek, maar helaas kreeg de oudste Van Dommelen de bal niet in de goal en dus bleef het 0-1. Pas in de slotfase van de eerste helft zorgde Kloetinge uit standaardsituaties voor enige lichte dreiging.

Kort na rust reduceerde scheidsrechter Elderson de Ambachtse elf tot een tiental. Alexander van Dommelen ging rond de middellijn in duel met Remco van Tiggele en kwam daarbij wat ongelukkig uit, waardoor hij zijn tegenstander raakte. In de ogen van de leidsman was dit een bewuste overtreding en dus trok hij rood voor de nummer tien van ASWH, die daarmee net als in 2013 voortijdig het veld moest verlaten.

De tien overgebleven ASWH'ers gingen vervolgens op een goede wijze de strijd aan met Kloetinge. Het was eigenlijk zelden te zien dat de thuisploeg toch echt een mannetje meer had. ASWH gaf nauwelijks iets weg en Kloetinge bleek niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Jesper van den Bosch liet vervolgens na om de wedstrijd definitief te beslissen, toen hij na een rebound voor leeg doel wild over schoot. De spanning bleef dus in de wedstrijd en in de extra tijd moest doelman Stef Doedée nog redding brengen op een vrije trap.

Daarna was de eerste competitiezege in vijftien jaar in Kloetinge een feit en daarmee deed ASWH goede zaken in de strijd om de nacompetitieplaatsen. De ploeg steeg naar de vierde plaats. Volgende week ontvangt ASWH op eigen veld een rechtstreekse concurrent, nummer twee Quick Boys.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.