Ondanks bliksemstart toch puntverlies voor ASWH

09 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Ondanks bliksemstart toch puntverlies voor ASWH

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag weer dure punten verspeeld in de jacht op deelname aan de nacompetitie. Op bezoek bij laagvlieger SHO werd tot twee keer toe een voorsprong uit handen gegeven, waardoor ASWH zich tevreden moest stellen met een schamel puntje. Dit terwijl er in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht leek. Al na zes minuten stonden de Ambachters op een comfortabele 0-2 voorsprong. Het bleek niet voldoende, want SHO kwam terug tot 2-2. Twee minuten voor tijd scoorde ASWH toch nog, maar een minuut later lag de bal al weer in het Ambachtse net en dus eindigde het duel teleurstellend in 3-3.

Het treffen in Oud-Beijerland begon stormachtig. Al in de tweede minuut schoot Khalid Rahli op de lat namens de gastheren en vervolgens scoorde ASWH binnen drie minuten twee keer.

Eerst pikte Jesper van den Bosch de bal op na een vastgelopen aanval en ramde het speeltuig vervolgens met zijn linkerbeen fantastisch in de kruising, terwijl Mels van Driel twee minuten later een vrije trap schitterend in het doel krulde. Een droomstart voor ASWH dus. SHO reageerde met een omzetting, waardoor het een zeer open wedstrijd werd met kansen over en weer. De enige die voor rust het doel nog wist te vinden was Khalid Rahli van de thuisploeg.

Aangespeeld door ex-ASWH'er Paul Scheurwater schoot hij de bal in de bovenhoek.

Na rust kwam SHO sterker uit de kleedkamer. ASWH kroop al vlot twee keer door het oog van de naald, onder andere bij een schot op de lat van Ricardo Rapmund. Dat het binnen het kwartier toch mis ging, was dus ook geen enorme verrassing. Geert Bakker (ex-ASWH) schoot een vrije trap fantastisch binnen en dus was het weer gelijk. Het protest van ASWH mocht niet baten. Scheidsrechter Jobse erkende weliswaar dat het een indirecte vrije trap was, maar hij had gezien dat doelman Stef Doedée de bal nog raakte en dus kende hij de goal toe.

Vervolgens leken de krachten bij SHO weg te vloeien. ASWH zocht naar de winnende goal en leek die twee minuten voor tijd te maken. Slordig wegwerken in de defensie van SHO bracht Alexander van Dommelen in balbezit en zijn pass op Andro Franca was op maat. Met een geplaatst schot bracht de invaller ASWH weer aan de leiding. Binnen de minuut gaven de Ambachters de nieuwe voorsprong weer weg. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht en viel achter de defensie van ASWH. Quentin Jakoba was vergeten te stappen en dus stond Joey Kleijn niet buitenspel. De spits kon controleren en rustig de 3-3 in het doel schieten.

Een zeer teleurstellend resultaat voor ASWH, dat de derde periode al bijna uit het hoofd kan zetten en de komende tijd moet strijden om minimaal derde te worden. In dat opzicht volgen er enkele belangrijke weken, te beginnen op 21 maart thuis tegen concurrent Ter Leede. Komende zaterdag speelt ASWH niet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.