Succesvolle verkiezingsavond SGP-Ambacht in de Dorpskerk

16 maart 2015 door Hennie van der Zouw
Succesvolle verkiezingsavond SGP-Ambacht in de Dorpskerk

HENDRI-IDO-AMBACHT - De plaatselijke SGP-afdeling organiseerde vorige week een verkiezingsavond in de Dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht. Op deze avond is aandacht besteed aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap die op woensdag 18 maart zullen worden gehouden.

De lijsttrekker van de SGP in Zuid-Holland – Servaas Stoop – beet de spits af met zijn bijdrage die de titel droeg ‘Samen voor Zuid-Holland’. Stoop, geboren en opgegroeid in Hendrik-Ido-Ambacht,  gaf in negen speerpunten de ambitie van de SGP weer. Zo noemde hij de Bijbelse waarden die hij als uitgangspunt wil blijven nemen, maar ook de noodzakelijke aandacht voor een bedrijvige economie, een vernieuwende agrarische sector en het investeren in de bereikbaarheid van het platteland. Daarnaast vroeg hij aandacht voor duurzaamheid en voor zorgvuldige financiering door een goede en sluitende begroting te realiseren.

Waterschapsverkiezingen
Servaas Stoop gaf het stokje over aan Ambachter Wim de Jong, lijsttrekker bij de Waterschapsverkiezingen in het gebied Hollandse Delta. De uitdaging voor het Waterschap is het hoofd te bieden aan de zeespiegelstijging, de zoutwater indringing en de regenbuien die steeds heftiger worden. Hij nam duidelijk afstand van de PvdA staatsecretaris Sharon Dijksma die onlangs voorstelde om sommige dijken door te steken. De Jong wil juist investeren in bredere dijken.  

Eerste Kamer    
Na de verkiezingen van de Provinciale Staten, kiezen deze Statenleden de Eerste-Kamer. Diederik van Dijk – die nu als fractiemedewerker bij de SGP werkt – staat op plaats twee van de lijst voor de Eerste- Kamer. Hij gaf aan – als hij gekozen wordt – zijn baan als fractiemedewerker op te zeggen omdat dit staatsrechtelijk niet zuiver is. Aan de hand van praktische voorbeelden nam hij de bezoekers mee in een toegankelijk verhaal over de werking van de Eerste-Kamer. Daarbij gaf hij voorbeelden van wat de SGP de afgelopen periode heeft bereikt door intensief samen te werken met de regering. Van Dijk ziet als belangrijkste opdracht ruimte te houden voor het SGP-gedachtengoed in de wetten in de Eerste Kamer.  Aansluitend op de presentaties werd interactief gedebatteerd onder leiding van SGP-raadslid Erik van Hartingsveldt. Tijdens de afsluiting bood Van Hartingsveldt op ludieke wijze aan Diederik van Dijk een pijp aan, dit onder verwijzing naar Eerste Kamerlid Gerrit Holdijk.

Fotobijschrift: De plaatselijke SGP-afdeling organiseerde vorige week een verkiezingsavond met Servaas Stoop (links), Wim de Jong en Diederik van Dijk (rechts).  Foto: Leo Molendijk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.