ASWH verliest onnodig bij Zwaluwen

30 maart 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH verliest onnodig bij Zwaluwen

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH maakte zaterdag weer eens kennis met een ongeschreven wet in het voetbal. De Ambachters waren op bezoek bij Zwaluwen de betere ploeg, maar verzuimden met name voor rust om enkele grote kansen te benutten. Omdat de Vlaardingers bij een sporadische aanval wel scoorden, stond er na negentig minuten 1-0 op het scorebord. Een onnodige nederlaag voor ASWH, dat daardoor terrein verloor in de strijd om een plek in de nacompetitie.

ASWH begon goed in Vlaardingen en kreeg al vlot een prima kans. De defensie van Zwaluwen werd onder druk gezet bij het uitverdedigen en dat leverde uiteindelijk Ambachts balbezit op. Serginio van AxelDongen vond de vrijstaande Mels van Driel, maar diens geplaatste schot werd door doelman Nick Sanders gestopt. Het zou niet de laatste keer zijn dat Sanders een doelpunt van ASWH voorkwam. Ook Rutger de Bos, Michael van Dommelen en Josiemar van de Werp lieten vervolgens na om te scoren. In de twintigste minuut werd de prima keeper van Zwaluwen wel geklopt.

Josiemar van de Werp bediende Mels van Driel en die schoot binnen van net buiten het strafschopgebied. Helaas was scheidsrechter Van Wijk van mening dat Van Driel hierbij verkeerd gecoacht had. De linkspoot riep namelijk 'ik' naar zijn medespelers om aan te geven dat hij zou gaan schieten. Volgens de regels inderdaad verboden, maar hoeveel scheidsrechters fluiten hier tegenwoordig nog voor? Van Wijk deed het in ieder geval en dus ging het doelpunt niet door.

Vrijwel direct daarna een eerste serieuze aanval van Zwaluwen. Topscorer Adair Lopes da Silva ontving de bal en ging aan de zijkant van het strafschopgebied onderuit in duel met Peter Verhoeve. Van Wijk wees resoluut naar de stip. Marlon Oranje ontfermde zich over de bal en hoewel Stef Doedée nog enigszins in de buurt kwam, opende Oranje de score: 1-0. Zuur voor ASWH en lastig, want Zwaluwen zakte met de voorsprong op zak nog verder in. Toch kreeg ASWH via Peter Verhoeve voor rust nog twee prima kansen om de verdiende gelijkmaker te produceren, maar ook nu viel er geen doelpunt.

Na rust zette ASWH opnieuw de jacht op de gelijkmaker in. Wel moet worden gezegd dat de ploeg er toen minder in slaagde om Zwaluwen haar wil op te leggen dan in de eerste helft. Er werden ook minder kansen gecreëerd en het meeste gevaar ontstond via standaardsituaties. Ondanks alle ijver en twee offensieve wissels kwam het gezochte doelpunt er niet meer. Invaller Gilmaro van de Werp raakte na een scrimmage nog wel de lat.

Daarom stapte ASWH teleurgesteld van het veld. De ploeg had absoluut recht op veel meer, maar vergat zichzelf te belonen voor de goede eerste helft. Door de nederlaag zakt ASWH naar de vijfde plek en zag het Zwaluwen uitlopen. Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen RVVH op het programma. De Ridderkerkers pakken bij een overwinning de tweede periode. Dat is ongunstig voor ASWH en dus zal de ploeg er voor moeten zorgen dat dit niet gebeurt. In dat geval blijft ASWH ook zelf in de race.

Foto: Dik Schumacher.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.