Zaterdag 18 april was kampioenendag voor de ASWH-pupillen

20 april 2015 door Hennie van der Zouw
Zaterdag 18 april was kampioenendag voor de ASWH-pupillen

HENDRIK IDO AMBACHT - 18 april werd een bijzondere dag op sportpark Schildman. Liefst vijf pupillenteams van ASWH mochten afgelopen zaterdag namelijk een kampioensfeestje vieren.  Een geweldige prestatie en dus alle reden voor een kleine terugblik op deze 'kampioenendag'!
ASWH F4

De eerste bloemen gingen naar F4. Zij wonnen met 1-2 in de derby bij buurman IFC en bouwden daardoor een niet meer in te halen voorsprong op de achtervolgers op. Het was echt het kampioenschap van de lange adem, want gedurende het seizoen leek een tweede plek het hoogst haalbare. F4 bleef echter maar winnen en zag de concurrentie punten verspelen. Trainer Maarten van Gelderen en leider Rob den Otter waren natuurlijk supertrots op Karen, Doga, Jamie, Sven, Nicolo, Marnix, Vincent en Kaj.

ASWH F7
Ook F7, het team van Edwin Drooger, ontving de kampioensbloemen. Deze eerstejaars F-pupillen, die voornamelijk getraind worden door ASWH-stagiaires uit de C- en B-junioren, speelden dit seizoen voor het eerst 7-tegen-7 op een half veld. Ze bleken na een moeizame herfstcompetitie snel te leren, want de voorjaarscompetitie verliep met 25 punten uit 9 duels fantastisch. Stijn, Luca, Ruben, Tom, Nathan, Wouter, Sam, Boaz en Thomas en natuurlijk Edwin en de trainers Jesse, Michel en Timo mochten dan ook een feestje vieren.

ASWH ME-1
Voor het eerst in een lange tijd was er dit seizoen weer een meidenteam bij ASWH, ME-1. In hun eerste seizoen lieten de meisjes direct geen spaan heel van de tegenstanders. Regelmatig kwamen uitslagen als 13-0 en 11-0 voorbij. Dan ben je een terechte kampioen! De verrichtingen van Benthe, Mirre, Jaïra, Lotte, Loïs, Anne, Maureen, Jorit en keepster Meadow werden ook bekeken door eerste elftal speler Mels van Driel. Hij trainde op trainingsdagen al af en toe mee met de meiden van ME-1 en ME-2 en wilde de kampioenswedstrijd natuurlijk niet missen. De begeleiding, bestaand uit René, Lyanca en Mandy, keek uiteraard ook vol trots toe.

ASWH E3
Nog zo'n team dat door de voorjaarscompetitie denderde. E3 greep al in de eerste speelronde de koppositie en gaf deze niet meer af. Alle negen wedstrijden werden gewonnen en dat met een fantastisch doelsaldo van zeventig doelpunten voor en vijf tegen! Een regelrechte topprestatie van de jonge helden Demiën, Seth, Filip, Just, Valentijn, Lucas, Cas, Sam en Jordy en hun begeleiders Peter Wickel en Daniël van Ballegooijen.

ASWH E7
Een van de mooiste kampioenschappen zaterdag was wel dat van E7. Het team van vrijwilligers Sjacco, Nathanaël en Peter startte de wedstrijd tegen Sliedrecht als koploper, maar dacht nog niet aan een titel. Gedurende de eerste helft werd het onrustig langs de lijn. De smartphones maakten overuren en het was echt waar: concurrent GSC/ODS had eerder die ochtend punten gemorst. Plots belandde E7 in een heuse kampioenswedstrijd. Spannend! Gedisciplineerd bleven de spelertjes hun taak uitvoeren en wonnen met 6-1. Door deze overwinning waren Yoran, Damiën, Emmanuël, Wail, Robin, Arjan, Marc, Noah, Sem en Matthijs kampioen!

Na afloop van de wedstrijden werden alle kampioenen feestelijk onthaald in de kantine van ASWH. Onder toeziend oog van ouders, familieleden en andere belangstellenden ontvingen zij de felicitaties van het jeugdbestuur en de supportersclub. Natuurlijk werden zij ook getrakteerd op een versnapering en drankje. In juni worden alle kampioenen nogmaals gehuldigd op de kampioenenparade van ASWH!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.