Veel kampioenen bij jongens en meiden van IFC

30 april 2015 door Hennie van der Zouw
Veel kampioenen bij jongens en meiden van IFC

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen zaterdag 25 april 2015 was het één groot kampioensfeest bij IFC. Maar liefst zes teams bij de jongens en drie teams bij de meiden konden na afloop van hun wedstrijd een feestje gaan vieren. Bij de jeugd van IFC ziet iedereen nu dat de twee academies, de Van der Panne IFC Academy en de IFC Girls Academy hun vruchten gaan afwerpen. Bij de kampioenen waren maar liefst zes selectieteams die afgelopen zaterdag hun feestje konden vieren.

Allereerst waren het de jonkies van F4 die hun tegenstander Groot Ammers met 3-0 de deur wees. Na afloop een grote ontlading bij deze jonge klasse voetballers. Ook de jongens van E5 lieten hun voeten spreken. Gelet op de uitslag, 5-4 tegen Pelikaan, kan met recht gesproken worden van een spannende partij voetbal. De kleine mannen van E8 hebben een prima seizoen ook bekroond met het kampioenschap. Het team, met keeper Jimmy in het doel, verloor slechts één wedstrijd.

De jongens van E1 hadden vorige week zaterdag hun kampioensfeestje eigenlijk al gepland, maar toen stak tegenstander Kozakken Boys daar nog een stokje voor. Nu moesten de mannen van E1 het op vreemd terrein gaan waarmaken. Al vroeg moesten de mannen uit de veren om op tijd bij HSSC’61 aan te treden. Het vroege opstaan had geen invloed op het spel. Een duidelijke overwinning van 0-4 betekende een feestje.

Ook op vreemd terrein was het feestje van de jonge mannen van A1 (Zie grote foto onder dit artikel). Zij behaalden een duidelijke 0-5 overwinning bij Drechtstreek. De hele competitie is dit team al heer en meester. Alleen Pelikaan kon gelijke tred houden met het oudste juniorenteam. Door het kampioenschap speelt dit team volgend jaar 4e Divisie. In de geschiedenis van IFC is dit nog niet eerder voorgekomen. Datzelfde geldt voor de jongens van B1. Zij moesten het thuis opnemen tegen EBOH. Maar wat tijdens de gehele competitie al bleek: IFC B1 is een ijzersterk team en kent geen genade met tegenstanders. Het werd uiteindelijk 8-0. Ook dit team speelt volgend jaar 4e Divisie, hetgeen ook een unieke prestatie is.

IFC Girls Academy
Bij IFC lopen inmiddels rond de 150 vrouwen en meiden te voetballen. En ieder jaar wordt in hogere klassen gespeeld. Maar ook de kunsten en kwaliteiten van de meiden gaan ieder jaar omhoog. Maar liefst drie kampioenen waren er zaterdag te melden. En alle drie de meidenteams speelden thuis en mochten op het hoofdveld spelen. Als eerste was dat MD1. Dit team is zonder puntverlies kampioen geworden. Negen wedstrijden op rij werden gewonnen. Twee uur later klonk weer de klanken van “We are the Champions” door de kantine.

Het team van MC1 had naaste concurrent Haarsteeg  in de hoofdklasse A  met 1-0 verslagen. Een prima prestatie van het team van de trainers Wil en Richard.  En ook de oudste meiden van de IFC Girls Academy deden wat ze moesten doen: winnen voor het kampioenschap. Tegenstander VEP uit Woerden was slachtoffer van de kampioensdrang bij de IFC-meiden. Een duidelijke 6-1 overwinning betekende het kampioenschap in de Eerste Klasse.

Ongetwijfeld zijn er de komende weken nog meer kampioenschappen te vieren bij IFC. Op zaterdag 30 mei houdt IFC een open dag. Er zijn dan allerlei leuke activiteiten te doen op het terrein van IFC. Alle jongens en meisjes die ook willen gaan voetballen zijn op die dag van harte welkom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.