ASWH verspeelt zege bij Rijnvogels in blessuretijd

04 mei 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH verspeelt zege bij Rijnvogels in blessuretijd

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH gaf vanmiddag niet voor het eerst dit seizoen in de slotfase een overwinning weg. Op bezoek bij FC Rijnvogels stonden de Ambachters tot de zesde minuut van de blessuretijd nog met 1-2 voor, maar toen werd alsnog de gelijkmaker toegestaan. Dit mocht ASWH zichzelf verwijten, want er werd niet meedogenloos verdedigd bij de late hoekschop van de gastheren. Verder had het resultaat weinig belang, want beide ploegen speelden nergens meer om.

Trainer Joop Hiele koos in Katwijk voor een licht gewijzigd elftal ten opzichte van de 0-8 overwinning bij XerxesDZB van vorige week. Jesper van den Bosch en Peter Verhoeve keerden na hun schorsing terug in de basis. Dit ging gepaard met een kleine tactische omzetting. De vorige week nog in de basis startende Alexander van Dommelen en Mike Langerak ontbraken daardoor aan de aftrap. Langerak was er zelfs helemaal niet bij en speelde met A1. De wedstrijd stond overigens onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter, mevrouw Peeters. Voor zo ver bekend was dit in ieder geval in de hoofdklasse een primeur voor ASWH.

De Ambachters kenden een vliegende start op het kunstgras van sportpark De Kooltuin. Al in de derde minuut stond de 0-1 op het scorebord. Na een vrije trap van Mels van Driel kwam Andro Franca in balbezit. Zijn voorzet viel achter de defensie van de thuisploeg bij Serginio van AxelDongen. In eerste instantie schoot de vleugelspits nog op het lichaam van keeper Peter Messemaker, maar de rebound werd door Van AxelDongen alsnog in het doel gewerkt en dus had ASWH een vroege voorsprong te pakken. Daarna kreeg de ploeg nog een aantal aardige mogelijkheden, maar ook FC Rijnvogels legde bij vlagen aardige combinaties op de mat. De gastheren dreigden al eens via Martin Onderwater, die na een goede individuele actie naast schoot. Halverwege de eerste helft scoorde de vleugelaanvaller wel. Na een snelle aanval werd de bal op hem teruggelegd en vervolgens schoot Onderwater de bal binnen: 1-1.

ASWH herpakte zich echter al vlot en kreeg in het restant van de eerste helft een aantal goede kansen om weer op voorsprong te komen. Zo mikte Serginio van AxelDongen na een pass van Peter Verhoeve over en kon Mels van Driel een fraaie aanvalsopzet via Michael van Dommelen en Andro Franca niet tot doelpunt promoveren. De mee opgekomen Gilmaro van de Werp mikte ook nog eens naast. FC Rijnvogels-doelman Messemaker had kort voor rust een prima reactie in huis op een poging van aanvoerder Michael van Dommelen na een voorzet van Andro Franca. In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch raak. Serginio van AxelDongen stuurde Mels van Driel door en diens voorzet werd door clubtopscorer Michael van Dommelen atletisch achter de doelman getikt. Zo kon ASWH dus gaan rusten met een niet onverdiende voorsprong.

De tweede helft was vervolgens van beide kanten bepaald niet sprankelend. Lange tijd gebeurde er weinig, alleen Andro Franca dwong doelman Messemaker tot een save met een vrije trap. ASWH, met inmiddels Alexander van Dommelen en Josiemar van de Werp in de ploeg voor Mels van Driel en Jesper van den Bosch, werd in de slotfase echter teruggedrukt door FC Rijnvogels. De thuisploeg voelde aan dat er in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen wellicht nog een puntje in zat. Vier minuten voor tijd kregen de Katwijkers een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren. De bal werd na een afgeslagen corner weer ingebracht en daarbij viel de springende Alexander van Dommelen op de rand van het strafschopgebied op Martin Onderwater. Scheidsrechter Peeters zag er een overtreding in en bovendien was de leidsvrouw van mening dat dit binnen de beruchte lijnen was gebeurd. Ze gaf dus een strafschop. Mitchel Beyersbergen, de topscorer van FC Rijnvogels, zette zich achter de bal, maar Stef Doedée bracht met de voet redding en leek dus de man van de wedstrijd te worden voor ASWH.

Ver in blessuretijd liep het echter toch nog anders. De thuisploeg had al wat corners mogen nemen waarbij ook doelman Messemaker zich voorin meldde en kreeg er in de zesde minuut van de extra tijd nog één, toen Peter Verhoeve zich verslikte in een duel. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en gaf nog een hoekschop. Daarbij toonde de defensie zich helaas niet meedogenloos genoeg want de in een kluts belandende bal kon door Mitchel Beyersbergen alsnog achter Stef Doedée worden gewerkt en dus verspeelde ASWH de overwinning: 2-2. Onnodig, maar jammer genoeg wel in lijn met de rest van dit seizoen.

Door dit resultaat en de uitslagen op de andere velden zakte ASWH weer een plaatsje en staat het nu vijfde in de hoofdklasse B. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd tegen Smitshoek. Die ploeg speelt op sportpark Schildman om deelname aan de nacompetitie af te wenden, dus zij zullen zeker gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. ASWH zal zich daar tegen moeten wapenen om te proberen het seizoen winnend af te sluiten en wellicht nog als vierde of zelfs derde te eindigen.

FC Rijnvogels - ASWH 2-2 (1-2)
3. 0-1 Serginio van AxelDongen 23. 1-1 Martin Onderwater 45 (+3). 1-2 Michael van Dommelen 90 (+6). 2-2 Mitchel Beyersbergen
Scheidsrechter: Peeters

FC Rijnvogels: Peter Messemaker; Joey Zandbergen, Sander van der Gugten (46. Orlando Ouwehand), Kevin Wijmer, Andreas Stam; Mitchel Beyersbergen, Pieter van der Breggen, Yuri Guijt (79. Sammy Zandbergen), Rob Zandbergen, Martin Onderwater; Niels van Veen (77. Thomas Dijk)

ASWH: Stef Doedée; Quentin Jakoba, Peter Verhoeve, Bas van Stokkom (83. Marco de Borst), Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch (76. Josiemar van de Werp), Carlos Ramos, Mels van Driel (64. Alexander van Dommelen); Andro Franca, Michael van Dommelen, Serginio van AxelDongen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.