ASWH Mini’s winnen Pelikaan-toernooi

26 mei 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH Mini’s winnen Pelikaan-toernooi

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Hypernerveus en vol verwachting reisden op 14 mei zes ASWH mini pupillen af naar Zwijndrecht om daar het pupillentoernooi van Pelikaan te spelen. Na alle trainingen op woensdag en onderlinge partijtjes op zaterdag konden Marijn, Yassir, Quinn, Juda, Siem en Dean nu eindelijk hun kunsten vertonen tegen tegenstanders van andere verenigingen. ASWH werd ingedeeld in poule MP1 met Overmaas, DRL, Pelikaan 2 & 1 als tegenstander. Er werd 4 tegen 4 werd gespeeld.

De eerste wedstrijd tegen Overmaas was een beetje aftasten, maar al snel begon het te lopen. Mooie combinaties en technische trucjes werden op de mat gelegd en toen de scheidsrechter na een kwartier afblies stond er een 5-0 overwinning op het scorebord. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen DRL, deze jongens waren fysiek wat groter dan Overmaas. Hierdoor was er sprake van een meer evenwichtige wedstrijd en lange tijd bleef het spannend. Uiteindelijk bleek ASWH toch de betere ploeg en werd een overtuigende 4-1 overwinning bijgeschreven.

Na een rustpauze werd het toernooi hervat tegen Pelikaan 2. Deze wedstrijd werd gespeeld met 5 tegen 5. Hierdoor waren de ruimtes erg klein en door het goede verdedigen van Pelikaan strandden veel pogingen in schoonheid. Uiteindelijk werd de ban toch gebroken en konden weer 3 punten worden bijgeschreven: 2-0. De laatste wedstrijd tegen Pelikaan 1 mocht niet worden verloren, dan werd de 1e plaats behaald! Inmiddels waren er veel supporters om onze toppers te ondersteunen en zij waren getuige van een klinkende 10-2 overwinning op de thuisploeg. De ASWH Mini's wonnen het toernooi!

De jongens hebben er een heel leuk toernooi van gemaakt: verdedigend sterk door Siem en Quinn, opbouwend creatief met Juda en Dean, scorend vermogen van Yassir en Marijn! Maar bovenal een hele leuke en sportieve sfeer, waarin zij alles wat zij hebben geleerd bij de Voetbalschool van ASWH in de praktijk hebben gebracht. Natuurlijk verdient ook de perfecte organisatie van Pelikaan tot slot nog een compliment.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.