Korfballers DVS beeindigen het zaalseizoen met wisselend resultaat

09 maart 2015

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS eindigt zaalseizoen

DVS '69 1 - Maassluis 1: 13 - 16
Tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat wilde het gedegradeerde DVS toch nog het blazoen oppoetsen. Het werd een vreemde wedstrijd. DVS had het initiatief tegen Maassluis maar scoorde pas voor het eerste na ten minuten, en kwam zelfs met 3-0 voor. Toen de bezoekers pas na 18 minuten voor het eerst tegen scoorde, was ook direct de ban gebroken. Maassluis haalde DVS bij rust al in en bouwde dat na rust verder uit, zonder dat DVS serieus tegensputterde.

DVS '69 2 - Fortis 3: 20 - 16
DVS 2 had een hele belangrijke doch schier onmogelijke opdracht in de wedstrijd tegen Fortis. Na een spannende wedstrijd tegen Fortis werd het genomen initiatief voor rust (7-5) na rust verrassenderwijs verder uitgebouwd. Een verdiende overwinning derhalve, maar of het genoeg is voor handhaving moet nog blijken. DVS is als zevende geëindigd en over alle poules bekeken “handhaven de beste drie ploegen”.

DVS '69 A1 - Seolto A1: 10 - 10
In de slotwedstrijd was DVS A1 was veel beter dan Seolto, maar dit bleef heel de wedstrijd niet te zien op het scorebord. Mooie aanvalscombinaties werden echter niet beloond door de thuisploeg. Het publiek bleef erg opgewekt door het spel tot halverwege de tweede helft, toen DVS steeds om onduidelijke reden zwakker ging spelen. Daardoor verzuimden de Ambachters de genadeklap uit te delen en werd alsnog een punt ingeleverd.