Zoekfunctie op Ambacht.net nu makkelijker en eenvoudiger

22 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Zoekfunctie op Ambacht.net nu makkelijker en eenvoudiger

HENDRIK IDO AMBACHT - U zoekt naar een bepaald artikel, een bepaald nieuwsitem... Waar stond dat ook alweer? Onder het motto 'Stilstand is achteruitgang' ontwikkelt www.bezichtig.nu voortdurend haar digitale steden. Soms zijn er kleine, nauwelijks zichtbare aanpassingen, vandaag werden stevige aanpassingen in de zoekmachines op Papendrecht.net, Alblasserdam.net, Ambacht.net, Zwijndrecht,net, Dordrecht.net en Zwijndrecht.net doorgevoerd.

Wie binnen één van deze digitale steden via het intypen van een woord (zoekterm) naar een bepaald onderwerp zocht, kreeg altijd een scherm vol met informatie. Op zich was dat ook vaak weer een zoektocht: 'Waar staat het item waar ik naar zocht?' Dát met name is met ingang van vandaag gewijzigd.

Veranderingen
Standaard wordt nu het nieuws het eerst getoond en op volgorde, waarbij de jongste berichten bovenaan staan. Bovenin in het scherm valt te kiezen voor een andere categorie - bijvoorbeeld nieuws of agendaitems, columns of links - zodat direct daarop de resultaten uit die andere categorie getoond worden. Verder zijn ook de opgevraagde zoekresultaten nu te filteren op maand en/of jaar. Dat kan via de opties aan de linkerkant van het scherm.

Veranderingen waarmee de redactie meent een goede verbeterslag te hebben gemaakt om zo het verblijf en de rondgang (zoektocht) op de digitale steden zo aangenaam en effectief mogelijk te laten verlopen.

Alles onder het motto: 'Overtuig uzelf en probeer het gewoon eens uit.'

U vindt het zoekschermpje - als vanouds - rechts bovenin. (wit vlakje met vergrootglas).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.