ASWH D6 ontvangt sportiviteitsprijs

02 juli 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH D6 ontvangt sportiviteitsprijs

HENDRIK IDO AMBACHT - DGS Arbo & Veiligheid in Sliedrecht heeft voor het derde jaar een sportiviteitsprijs beschikbaar gesteld voor het sportiefste D-team na de winterstop. De ASWH-scheidsrechters geven na elke D-wedstrijd cijfers voor sportiviteit van spelers, leiders en ook de ouders. Dit seizoen werd het team van Wim Sturrus en Richard Schop, ASWH D6, de trotse winnaar.

Op 20 juni werd gezamenlijk vertrokken naar het DGS trainingscentrum, waar de spelers eerst theorieles kregen over wat een brand is, maar vooral hoe je deze moet blussen. Het spannendste kwam daarna : aan de gang met een slanghaspel, hoe ver kan deze spuiten? Wat kunnen we doen met een blusdeken en hoe blussen we het pannetje wat in de fik staat? Een vloeistofbrand is wat lastiger, maar met sproeischuim heb je deze zo onder controle. Tenslotte ging men in groepen van 4 de rookkamer in om te ervaren hoe het is als je in rook terecht komt.

Het bleek een stuk lastiger om dan iemand (deze keer een brandblusser) uit de rook te halen, beseffende dat je in werkelijkheid nooit de rook in gaat. Na afloop van deze enerverende ochtend werd een leuke groepsfoto gemaakt. Een prima afsluiting voor D6 van een leuk seizoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.