Spelers hebben al zin in wedstrijd FC Ambacht

06 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Spelers hebben al zin in wedstrijd FC Ambacht

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dinsdag 14 juli neemt FC Ambacht het in een oefenwedstrijd op tegen eredivisionist FC Utrecht. FC Ambacht bestaat uit spelers van de Ambachtse voetbalclubs ASWH en IFC. Zij kijken er al naar uit om zich te meten met de Domstedelingen. IFC-aanvoerder Danny Slingerland en Jesper van den Bosch, het loopwonder op het ASWH-middenveld, blikken vast vooruit op dit bijzondere duel.

,,Spelen tegen een echte profclub is altijd bijzonder. Ik heb het in het verleden zelf al mogen ervaren tegen onder andere Feyenoord. Het tempo ligt hoger, je merkt dat je tegen profs speelt," zegt Slingerland. Van den Bosch reageert met een kwinkslag: ,,Tegen een mindere tegenstander is het altijd lekker voetballen. Je bent veel in balbezit. Altijd leuk, al moeten we denk ik wel waken voor de omschakeling, haha."

Mixteam
Het tweetal vindt het een leuk initiatief om eens als FC Ambacht te voetballen. ,,Ik vind het mooi dat zoiets kan in een dorp. Een FC Katwijk of FC Spakenburg zie ik bijvoorbeeld niet zo snel een wedstrijd spelen," zegt Van den Bosch. ,,Vorig seizoen heb ik IFC enkele keren zien spelen en ze hebben het daar ook keurig op de rails. Natuurlijk zal het in het veld even wennen zijn, de herkenbaarheid met eigen medespelers is er nu niet. Maar we kunnen allemaal voetballen en gaan het FC Utrecht zeker niet makkelijk maken."

Voor Slingerland is het duel ook om een andere reden speciaal: ,,Zelf heb ik lang bij ASWH gevoetbald, dus dat maakt het voor mij persoonlijk nog leuker. Het idee van een combinatieteam spreekt me wel aan. Ondanks dat we niet allemaal samen voetballen, kennen veel jongens elkaar wel. Je weet met wat voor type speler je te maken hebt. Ik sluit me dus aan bij de woorden van Jesper. We zullen even moeten wennen, maar ik verwacht dat we als team een goede wedstrijd neer kunnen zetten."

Belangstelling
Beide spelers merken dat er behoorlijk wat belangstelling voor de wedstrijd is. Slingerland:,,Ik weet al dat een groot deel van mijn familie komt kijken, evenals een groot aantal collega's en zakelijke relaties. Dat komt doordat de wedstrijd mede mogelijk is gemaakt door Tyres in Stock, het bedrijf waar ik werk. Uiteraard hoop ik ook dat er veel ASWH- en IFC-supporters komen." Van den Bosch verwacht ook een vol sportpark: ,,Feyenoord leeft misschien meer in de omgeving, maar er zijn genoeg voetballiefhebbers die ook voor FC Utrecht naar Hendrik-Ido-Ambacht af willen reizen.

Wat het gaat worden? De bookmakers zien ons als favoriet en wie ben ik om daar tegen in te gaan? Ik zeg: 2-1 voor ons." Slingerland is iets voorzichtiger, maar toch ook optimistisch: ,,Ik verwacht dat we lang de nul kunnen houden en hoop vooral dat spelers en publiek genieten van de wedstrijd en de sfeer!"
De wedstrijd FC Ambacht - FC Utrecht wordt gespeeld op het hoofdveld van ASWH. De aftrap is om 19.00 uur. Op zaterdag 11 juli vindt tussen 10.00 en 12.00 uur voorverkoop plaats in de kantine van beide clubs. De prijzen van de toegangskaarten zijn als volgt: tribunekaarten €10,-, staanplaatsen €6,- en jeugdleden onder de 15 jaar en 65-plussers betalen €3,-. Een deel van de opbrengst gaat naar de Frelu Stal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.