FC Ambacht eervol ten onder tegen FC Utrecht

15 juli 2015 door Hennie van der Zouw
FC Ambacht eervol ten onder tegen FC Utrecht

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dinsdag 14 juli stond op sportpark Schildman de bijzondere oefenwedstrijd tussen FC Ambacht en eredivisionist FC Utrecht op het programma. Het was voor het eerst dat spelers van de Ambachtse voetbalverenigingen ASWH en IFC samen een wedstrijd speelden. Hoewel zij nog niet  getraind hadden en elkaar op de wedstrijddag soms pas voor het eerst ontmoetten, boden de 21 spelers goed weerstand aan de Domstedelingen. Uiteraard wonnen de profs, maar de 1-6 nederlaag was eervol. Bovendien zorgde FC Ambacht voor de eerste tegengoal voor FC Utrecht in deze voorbereiding.

Na het eerste fluitsignaal van profscheidsrechter Kevin Blom, die werd geassisteerd door de Ambachtse talenten Marc Nagtegaal (assistent-scheidsrechter) en Edgar Bijl (vierde man), greep FC Utrecht zoals verwacht het initiatief. Toch hield FC Ambacht bijna een half uur stand. Na de eerste tegengoal, gemaakt door uitblinker Mark Diemers, ging het even heel snel. Zes minuten later stond het 0-3 dankzij goals van Bart Ramselaar en de Franse linksback Louis Nganioni. FC Ambacht kwam zelf nauwelijks aan doelpogingen toe, al kreeg de jonge Achraf El Hajouti de handen wel op elkaar voor een 'Zidane-pirouette'.

Kort na rust sloegen de Ambachters echter toe. Sven Post onderschepte de bal en stuurde Robbert Olijfveld weg. De razendsnelle aanvaller sprintte richting het doel, om doelman Filip Bednarek vervolgens met een schitterende lob te verschalken. In de tweede helft voetbalde FC Ambacht sowieso lekker mee. Toch moest het gelegenheidsteam in het laatste kwartier nog drie tegentreffers slikken. Mark Diemers, Leon de Kogel en Chris Kum bezorgden FC Utrecht uiteindelijk een 1-6 overwinning.

Zeker geen schande, zodat iedereen met een goed gevoel terugblikte op dit geslaagde initiatief. ASWH en IFC zorgden samen voor een vlekkeloze organisatie. Ruim 800 toeschouwers passeerden de kassa en zij beleefden een leuke avond. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Frelu Stal in Hendrik-Ido-Ambacht. De doelpunten zijn te zien via de website van ASWH (www.aswh.nl) of op YouTube via ASWH TV.
De volgende spelers kwamen in actie voor FC Ambacht: Marvin Nootenboom, Jerry Tieleman, Mels van Driel, Victor de Blok, Jesper van den Bosch, Josiemar van de Werp, Nick Slotboom, Robin Mulder, Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve, Robbert Olijfveld, Mike Langerak, Lars Bosscha (ASWH), Maarten Broos, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Perry van Eijken, Lorenzo van Trijp, Sven Post, Gelli Koy en Achraf El Hajouti (IFC). 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.