Gymnastiekvereniging Souplesse krijgt vaste stek in de Ridderhal

17 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Gymnastiekvereniging Souplesse krijgt vaste stek in de Ridderhal

HENDRIK IDO AMBACHT - Eindelijk gaat een langgekoesterde wens van Souplesse in vervulling: een TURNZAAL! Na jarenlange pogingen een eigen turnzaal te kunnen realiseren is het dan nu zover, zaal E van de Ridderhal is omgetoverd in een echte turnzaal. Jarenlang heeft het bestuur van de vereniging de mogelijkheden onderzocht en overwogen om tot de realisatie van een eigen turnhal te komen.

Dit bleek helaas financieel en qua ledenaantal niet haalbaar voor de vereniging. In overleg met de gemeente is daarom gekozen voor het huren van een vaste locatie bij Stichting Cascade.

Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Andere verenigingen moesten plaatsmaken voor Souplesse, het lesrooster moest veranderd worden en alle toestellen en materialen van Souplesse die nog in andere gymzalen en sporthallen stonden moesten worden verhuisd naar de Ridderhal…. dankzij de medewerking van Stichting Cascade en Gerard Houterman, adviseur van de gemeente H.I.Ambacht is het gelukt om dit alles in goede banen te leiden.
Gekozen is voor zaal E van de Ridderhal omdat deze kant van de sporthal de mogelijkheid biedt om in de toekomst te kunnen worden uitgebreid met een valkuil, want die mag in een moderne turnzaal natuurlijk niet ontbreken. De eerste stap was de verhuizing en die is nu gezet. Stap 2, het realiseren van een valkuil staat nu hoog op de agenda. Het bestuur van de vereniging gaat zich daar de komende tijd op richten.

De turnzaal zal feestelijk geopend worden tijdens de Zomerparkdag op zaterdag 29 augustus. Alle leden en belangstellenden zijn welkom in de zaal van 12.30 – 13.30 uur om dit heuglijke feit te vieren. Daarnaast zullen er buiten op het plein diverse demonstraties gegeven worden en bij de kraam buiten kunt u terecht voor informatie over het nieuwe lesrooster.

Ook de samenwerking met Hi5 wordt voortgezet in het nieuwe seizoen met de leuke lessen voor Opa’s en Oma’s met hun kleinkind. Een dagje oppassen wordt zo een heel andere ervaring.

Sporten zo vaak als je wilt
Omdat er nu meer lessen in de avonden gegeven kunnen worden biedt Souplesse meer mogelijkheden aan voor volwassenen (18 jaar en ouder) om te sporten. Voor slechts € 17,50 per maand kunnen volwassenen lid worden van de vereniging. Hiervoor kan je zo vaak komen sporten  als je wilt. Er is een gevarieerd aanbod van lessen zoals op het lesrooster op de website van de vereniging te zien is. (www.souplesse.nl)

ACTIE: Ter introductie van dit nieuwe lidmaatschap voor volwassenen zijn er in augustus en september gratis kennismakingslessen.
Alle lessen beginnen weer op maandag 24 augustus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.