ASWH begint competitie met dikke zege bij Deltasport

07 september 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH begint competitie met dikke zege bij Deltasport

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is zaterdag prima begonnen aan de competitie. In Vlaardingen werd promovendus Deltasport mede dankzij een sterke tweede helft met liefst 0-6 verslagen. Na een half uur zag het er zeker nog niet naar uit dat de ploeg van trainer Jack van den Berg zo'n ruime zege zou boeken, want de behoedzaam startende teams gingen lange tijd gelijk op. Deltasport verloor na een kwartier al vleugelverdediger Luigi Edson Nunes, die na een ongelukkige actie zijn scheenbeen brak. Het was aanvankelijk het opvallendste moment van de wedstrijd.

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg ASWH echter een licht overwicht. Dat leverde ook de openingstreffer op. Jesper van den Bosch combineerde met Robbert Olijfveld, kreeg de bal ietwat gelukkig mee en haalde daarna fantastisch uit. Zijn schot eindigde in de hoek en daarmee stond ASWH op 0-1.

In de tweede helft drong Deltasport wel wat meer aan en kreeg enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Die viel niet en kort daarna besliste ASWH de wedstrijd in rap tempo. Na een slimme cornervariant, getrapt door Mels van Driel, was het uiteindelijk aanvoerder Michael van Dommelen die de bal in het doel kopte: 0-2. Vrijwel direct na de aftrap veroverde ASWH het speeltuig opnieuw. Victor de Blok kwam in balbezit en verstuurde een mooie pass achter de defensie van de thuisploeg. Robin Mulder was sneller dan zijn tegenstander en de uitkomende doelman, omspeelde de goalie en schoof de 0-3 binnen. Daarmee zat ASWH op rozen. Even leek Deltasport nog een beetje tegen te stribbelen. Gesteund door de comfortabele voorsprong nam ASWH het een korte fase iets te licht op. Verder dan een schot op de kruising kwam de thuisploeg echter niet en daarna stelde ASWH orde op zaken. Na een goede interceptie van Michael van Dommelen kon Robin Mulder het strafschopgebied betreden. Hij wilde de bal breed leggen op de meegelopen Robbert Olijfveld, maar werd door Elger Batta ten val gebracht. Scheidsrechter Greveling legde de bal op de stip en gaf geel aan Batta. Michael van Dommelen ontfermde zich over het karweitje en schoot de 0-4 binnen.

In het resterende kwartier schonk ASWH de meegereisde supporters nog twee goals. Robin Mulder leek op weg naar een treffer toen hij enkele tegenstanders passeerde, maar een obstructie van Elger Batta belette hem om door te lopen. Leidsman Greveling gaf Batta zijn tweede gele en dus de rode kaart. Robbert Olijfveld draaide de bijbehorende vrije trap fraai over de muur in de hoek en zette zijn naam ook op het scorebord. Twee minuten later volgde de fraaiste aanval van de middag. Michael van Dommelen bediende Robin Mulder, die speelde Jesper van den Bosch aan en de middenvelder vond op zijn beurt de vrijstaande Robbert Olijfveld. Met een hard schot schoot de Rotterdammer zijn tweede van de middag en ASWH's zesde binnen.

Een fantastisch resultaat in de openingswedstrijd. Behalve ASWH waren er nog vijf teams die de eerste driepunter mochten bijschrijven. Omdat ASWH echter de grootste zege boekte, is het op basis van het doelsaldo de eerste koploper. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Spijkenisse naar sportpark Schildman.

Deltasport - ASWH 0-6 (0-1)
39. 0-1 Jesper van den Bosch 57. 0-2 Michael van Dommelen 58. 0-3 Robin Mulder 74. 0-4 Michael van Dommelen (strafschop) 78. 0-5 Robbert Olijfveld 80. 0-6 Robbert Olijfveld
Scheidsrechter: Greveling

Deltasport: Mark Gaerthe; Luigi Edson Nunes (12. Elger Batta), Reza Ngarigota, Leon Krznaric, Derk-Jan Dupon (60. Thierry Seaw); Abdelhak Ouled Said (75. Bryan Pereira), Tiemen Noordam, Levi Marengo, Jay Jay Gulpen; Edinho Pattinama, Marruchen Zimmerman

ASWH: Stef Doedée; Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Bas van Stokkom; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mels van Driel (70. Gilmaro van de Werp), Victor de Blok (75. Rutger de Bos); Michael van Dommelen, Robin Mulder (80. Josiemar van de Werp), Robbert Olijfveld.

Foto: Dik Schumacher.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.