ASWH verliest eerste thuiswedstrijd van Spijkenisse

14 september 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH verliest eerste thuiswedstrijd van Spijkenisse

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft de goede competitiestart geen passend vervolg kunnen geven. Zaterdag werd op eigen veld verloren van Spijkenisse (1-2). De eerste competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrashoofdveld leverde dus nog geen punten op. De bezoekers toonden zich met name voor rust erg efficiënt. In de tweede helft drong ASWH wel aan, maar verder dan een aansluitingstreffer kwamen de Ambachters helaas niet.

Nadat scheidsrechter Gerritsen voor het eerst had gefloten ontstond er een vrij gelijk opgaande eerste helft. ASWH moest oppassen voor de omschakeling van de bezoekers, die enkele rappe aanvallers in de gelederen hadden. Verdedigend gaf Spijkenisse ook niet al te veel weg. De aanvallen van ASWH liepen vaak tot aan het strafschopgebied, maar dan was er altijd wel een verdediger die kon verhinderen dat er een doelpoging werd ondernomen.

Rond het half uur volgde een snelle uitbraak van Spijkenisse. De bal kwam voor vanaf de rechterkant, doelman Stef Doedée bracht in eerste instantie nog knap redding, maar was vervolgens kansloos op de harde inzet van Felino Jardim: 0-1. Die score was voor Spijkenisse uiteraard het sein om nog wat verder in te zakken, waardoor het voor ASWH alleen maar lastiger werd. Dat was zeker het geval toen de bezoekers kort voor rust nog een keer scoorden. Na balverlies op het middenveld leek Jerry Tieleman redding te brengen, maar zijn terugspeelbal op Stef Doedée was te kort. Marvin van der Pluijm kon bij de bal komen en faalde alleen voor Doedée niet. Zo bereikte Spijkenisse met een comfortabele 0-2 voorsprong het rustsignaal.

Met Shabir Isoufi in de ploeg voor Mels van Driel begon ASWH na rust aan een noodzakelijk geworden achtervolging. De geplande inhaalrace kon al na enkele minuten bijna als kansloos worden beschouwd. Na een pass van Sander Barragan mocht Serginio van AxelDongen alleen op Stef Doedée af. De goalie kwam echter keurig als winnaar uit de strijd, want met zijn voet keerde hij de inzet van zijn voormalig ploeggenoot.

ASWH-invaller Nick Slotboom was amper drie minuten na zijn entree wel trefzeker. Hij wilde een combinatie opzetten rond het strafschopgebied, maar een verdediger van Spijkenisse trapte de bal weg. Slotboom liep echter goed door en kwam zodoende weer in balbezit, passeerde de uitgekomen doelman en schoof rustig de 1-2 binnen.  ASWH kreeg toen het betere van het spel en dwong Spijkenisse vooral tot tegenhouden. Dat ging de tegenstander van vanmiddag echter goed af, want ondanks de aanvalsdrang van ASWH kwamen er amper serieuze kansen op de gelijkmaker. Alleen Jesper van den Bosch kwam in de buurt, maar trof helaas het zijnet. Spijkenisse bleef dus op de been en daarom moest ASWH de eerste competitienederlaag in het nog jonge seizoen slikken.

De koppositie is ASWH door dit resultaat uiteraard kwijt, maar het is nog vroeg in het seizoen. Volgende week mag de ploeg zich revancheren op bezoek bij promovendus Haaglandia / Sir Winston Leisure.

ASWH - Spijkenisse 1-2 (0-2)
27. 0-1 Felino Jardim 40. 0-2 Marvin van der Pluijm 64. 1-2 Nick Slotboom
Scheidsrechter: Gerritsen

ASWH: Stef Doedée; Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp (78. Josiemar van de Werp); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mels van Driel (46. Shabir Isoufi), Victor de Blok (61. Nick Slotboom); Robin Mulder, Michael van Dommelen, Robbert Olijfveld

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etiën Mariana, Bart van Muyen, Jeffrey Schenk, Marco de Borst (46. Emir Jasarevic); Sander Barragan, Eric Polet, Tim van der Lijn (42. Shane van den Engel); Felino Jardim, Marvin van der Pluijm, Serginio van AxelDongen (73. Jazzy Adams)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.