IFC Girls Academy met negen teams van start gegaan

21 september 2015 door Hennie van der Zouw
IFC Girls Academy met negen teams van start gegaan

HENDRIK IDO AMBACHT - Binnen de Ambachtse voetbalvereniging IFC is de IFC Girls Academy een afdeling die nog steeds groeiende is. Momenteel heeft IFC maar liefst negen teams, in alle leeftijdsklassen, rondlopen. De jongste telgen, tot een jaar of acht doen hun ervaring op bij de IFC Voetbalschool. Tussen de jongens wordt er getraind en spelen ze hun wedstrijdjes.

Vanaf een jaar of acht gaan de E-pupillen  in een eigen meidenteam spelen. In competitieverband spelen zij dan tegen andere meidenteams van clubs in de regio. De afgelopen jaren heeft IFC enorm geïnvesteerd om het voetbal bij de meisjes en dames goed op de kaart te zetten. Inmiddels is IFC dan ook uitgegroeid tot een club, waarbij het meisjes- en damesvoetbal een sterke regionale functie heeft gekregen. Bij IFC spelen meisjes uit Zwijndrecht, Ridderkerk, Alblasserdam, Dordrecht en Sliedrecht. Regelmatig stappen er ook meiden over van en andere club om op een hoger niveau te komen spelen. Vorig seizoen speelden zelfs twee teams tijdens de landelijke finale voor clubteams.

Bij de IFC Girls Academy kunnen meisjes en vrouwen zowel recreatief als prestatief voetballen. Natuurlijk blijft te alle tijden de nadruk op spelplezier liggen. Bij alle juniorenteams, van dertien tot en met achttien jaar wordt op het hoogste niveau gespeeld (hoofdklasse). Bij de Vrouwenafdeling is het inmiddels ook een aardige drukte. Maar liefst 34 vrouwen spelen in twee teams. Door de doorstroming van een talentvolle lichting jeugdspelers is de verwachting dat het Vrouwenteam de opwaartse weg kan vervolgen.

Nu, na een maand voetballen, heeft het eerste Vrouwenteam de drie bekerwedstrijden en de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen. Ieder meisje of iedere dame die ook zin heeft om eens te komen meetrainen, kan even contact opnemen met Ben Bakker. Een aantal keer kan er gewoon vrijblijvend meegetraind worden. Het mailadres van Ben Bakker is: shandunc@caiway.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.