ASWH boekt zwaarbevochten zege bij Haaglandia

21 september 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH boekt zwaarbevochten zege bij Haaglandia

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag ook de tweede uitwedstrijd in de nog jonge competitie winnend afgesloten. Op bezoek bij promovendus Haaglandia / Sir Winston Leisure boekte de ploeg van trainer Jack van den Berg een zwaarbevochten 2-3 zege.

Na een aftastende fase trok ASWH het initiatief naar zich toe, resulterend in een voorsprong. Haaglandia-doelman Steven Verstraten liet de bal op de rand van het strafschopgebied los na een luchtduel met Jesper van den Bosch. Uiteindelijk schoot Shabir Isoufi op doel, zijn inzet werd echter met de hand gestopt door Haaglandia-aanvoerder Mitchel Jacobs. Scheidsrechter Elissen legde de bal op de stip. Aanvoerder Michael van Dommelen liet de goalie van de thuisploeg, die even behandeld moest worden en na de strafschop werd gewisseld, op koelbloedige wijze kansloos: 0-1.

Daarna vlakte het spel van ASWH wat af en kwam Haaglandia terug in de wedstrijd. Toch kwam er een grote kans op 0-2. Debutant Lars van Roon stoomde op over de rechterflank en leverde een prima voorzet af, die door Robin Mulder binnen werd gekopt. Doelman Kleinis bracht echter redding en direct kwam Haaglandia met een gevaarlijke tegenstoot, die de thuisploeg een hoekschop opleverde. Mitchel Jacobs kopte uit die corner de 1-1 binnen. ASWH kreeg daarmee de rekening gepresenteerd voor het feit dat het zelf verzuimde de voorsprong uit te breiden.

Na rust moest een op twee plaatsen gewijzigd ASWH op zoek naar een nieuwe treffer. Die zoektocht slaagde na twintig minuten spelen. Een dieptepass van Jerry Tieleman viel keurig achter de laatste verdediger. De slim vertrokken Robin Mulder was sneller dan zijn tegenstander en de uitlopende doelman, waarna hij de bal langs de keeper tikte en ASWH zo op 1-2 zette. Voor de thuisploeg betekende de tweede Ambachtse treffer het sein om aanvallender te gaan spelen. ASWH kreeg het ook best lastig, zonder dat het Haaglandia echt heel grote kansen hoefde toe te staan. Zelf loerden de Ambachters op de tegenstoot. Negen minuten voor tijd gebeurde dat met succes. Michael van Dommelen lanceerde Robbert Olijfveld, die perste er nog een sprintje uit en schoot alleen voor de keeper de 1-3 binnen.

Het duel leek daarmee wel beslist, maar toch moesten de supporters van ASWH als gevolg van een nieuwe tegengoal nog vol spanning op het laatste fluitsignaal wachten. De Ambachtse defensie kreeg de bal niet lekker weg en het speeltuig belandde via een carambole op de arm van invaller Gilmaro van de Werp. Strafschop voor Haaglandi. Ivailo Staal schoot onberispelijk binnen. 2-3, nog vier minuten en de extra tijd te gaan. Zou het dan nog verkeerd aflopen in Rijswijk? Het antwoord bleek gelukkig ontkennend, want ASWH kwam de slotfase zonder kleerscheuren door en incasseerde dankbaar de drie punten.

Door dit resultaat steeg ASWH naar de vijfde plaats. Volgende week is Quick Boys, dat net als ASWH zes punten heeft, de tegenstander op sportpark Schildman. Sowieso is dat altijd een aantrekkelijk affiche, maar nu wordt het gezien de ranglijst helemaal een interessante wedstrijd!

Haaglandia / Sir Winston Leisure - ASWH 2-3 (1-1)
19. 0-1 Michael van Dommelen (strafschop) 43. 1-1 Mitchel Jacobs 65. 1-2 Robin Mulder 81. 1-3 Robbert Olijfveld 86. 2-3 Ivailo Staal (strafschop)
Scheidsrechter: Elissen

Haaglandia / Sir Winston Leisure: Steven Verstraten (20. Barry Kleinis); Ceyhun Isik (70. André Rumampuk), Ivailo Staal, Mitchel Jacobs, Jordi Versteeg; Redouan El Margi, Djanomi Traxel, Nick Brouwer; Ismael Blackshaw (46. Abbes Rahmoune), Kamal Amheye, Karam Boukhari

ASWH: Stef Doedée; Lars van Roon, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok (46. Gilmaro van de Werp); Jesper van den Bosch (46. Rutger de Bos), Lars Bosscha, Shabir Isoufi; Michael van Dommelen, Robin Mulder (83. Josiemar van de Werp), Robbert Olijfveld.

Fotograaf Philip Schmidt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.