ASWH op eigen veld niet langs Quick Boys

28 september 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH op eigen veld niet langs Quick Boys

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH wacht ook na zaterdag nog op de eerste thuisoverwinning in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Jack van den Berg speelde op eigen veld gelijk tegen titelkandidaat Quick Boys (2-2), maar er had wellicht wel meer ingezeten. ASWH boog na rust een achterstand om en in de fase na de tweede Ambachtse goal leek de ploeg door te drukken. Helaas kregen de bezoekers toen nog een strafschop, waardoor de boeiende wedstrijd uiteindelijk geen winnaar kende.

Na de aftrap ontstond, zoals vaak in wedstrijden, aanvankelijk een aftastende fase. De eerste speldenprikken kwamen daarin van ASWH. Halverwege de eerste helft meldde Quick Boys zich eigenlijk voor het eerst bij het doel van ASWH, maar toen was het wel direct raak. Yordi Teijsse kwam in balbezit en kreeg de ruimte om richting het strafschopgebied te dribbelen. De makkelijk scorende aanvaller liet vervolgens een schot los dat in de verre hoek naast Stef Doedée eindigde. 0-1 voor Quick Boys dus en die tegenvaller leek ASWH even van de wijs te brengen. Het beeld van de wedstrijd draaide namelijk, want het optische overwicht kwam tot het rustsignaal bij Quick Boys te liggen.

De Ambachters waren dus gedwongen om een inhaalrace te starten. Er kwam nog meer strijdlust in de ploeg en het lukte steeds beter om Quick Boys onder druk te zetten. Het gevoel dat er een goed resultaat in zat, groeide met de minuut. ASWH toonde zich in die fase met name levensgevaarlijk uit standaardsituaties en dat leverde ook een doelpunt op. Lars Bosscha bracht de bal uit een hoekschop prima voor het doel en Peter Verhoeve kopte vol overtuiging de gelijkmaker tegen de touwen. ASWH nam daarna geen gas terug en die aanpak had succes. Een nieuwe hoekschop leverde de gezochte voorsprong op. Opnieuw bracht Bosscha de bal perfect voor het doel en wederom kopte een centrale verdediger overtuigend raak. Nu was het Jerry Tieleman die met een machtige kopstoot doelman De Zwart kansloos liet: 2-1! Het had er alle schijn van dat ASWH zou doordrukken.

Daarom was het ontzettend jammer dat Quick Boys zo'n tien minuten voor tijd een ideale kans op de gelijkmaker kreeg aangeboden. De sterk ingevallen vleugelaanvaller Mohamed El Osrouti kapte in het Ambachtse strafschopgebied zijn tegenstander Lars van Roon uit en die maakte daarop, liggend op de grond, ongelukkig hands. Scheidsrechter Van de Ketterij kende geen genade en wees naar de stip. Yordi Teijsse schoot raak en zo was het weer 2-2.

Even slikken voor ASWH, dat daarna bijna een nieuwe klap te verwerken kreeg. De behendige El Osrouti zette een goede actie in en schoot uiteindelijk in, maar gelukkig voor ASWH liep het goed af. Aan de overzijde kregen de Ambachters echter zelf een even grote kans om alsnog de volle buit te pakken. Via Robin Mulder belandde de bal bij Michael van Dommelen, maar zijn poging werd door doelman De Zwart met de voet gekeerd. Geen doelpunt dus en dat zou er ook niet meer komen, zodat beide teams na een leuke wedstrijd genoegen moesten nemen met een punt. Daardoor blijft ASWH vijfde op vijf punten van de koplopers. Volgende week reizen de Ambachters af naar het Zeeuwse Hoek.

ASWH - Quick Boys 2-2 (0-1)
26. 0-1 Yordi Teijsse 60. 1-1 Peter Verhoeve 73. 2-1 Jerry Tieleman 79. 2-2 Yordi Teijsse (strafschop)
Scheidsrechter: Van de Ketterij

ASWH: Stef Doedée; Lars van Roon, Peter Verhoeve (90+2. Bas van Stokkom), Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp (46. David Almeida); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Shabir Isoufi (86. Rutger de Bos), Robbert Olijfveld; Michael van Dommelen, Robin Mulder

Quick Boys: Martijn de Zwart; Henry Opoku, Anthony Bentem, Delano à Cohen, Joey Ravensbergen; Milan Hoek (74. Jesse Driebergen), Gerard Aafjes, Jaap van der Plas (74. Mohamed El Osrouti); Robert Steemers, Yordi Teijsse, Jerghinio Sahadewsing
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.