Vroege tegentreffers nekken ASWH in Hoek

05 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Vroege tegentreffers nekken ASWH in Hoek

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft opnieuw averij opgelopen in de competitie. De ploeg van trainer Jack van den Berg verloor de uitwedstrijd bij Hoek met 2-1. In de openingsfase liet ASWH zich tot twee keer toe verrassen, waardoor het gedwongen werd een inhaalrace in te zetten. Ondanks veelvuldig balbezit en, zeker na rust, een behoorlijk aantal kansen, slaagde de poging van de Ambachters om alsnog een punt te pakken niet. Meer dan een aansluitingstreffer zat er niet in, zodat ASWH de tweede nederlaag in vijf duels moest slikken.

Tegenstander Hoek had in de week voorafgaand aan het treffen de trainer ontslagen, dus het was afwachten hoe de Zeeuwse spelers daarop zouden reageren. ASWH begon voortvarend. Een voorzet van Lars van Roon werd door Giovanni Siereveld bijna in eigen doel gekopt. De aanvoerder van Hoek raakte echter de paal, waardoor ASWH slechts een hoekschop verdiende. De door Lars Bosscha getrapte bal draaide scherp in, werd onderweg niet geraakt en vloog maar net voorlangs. Het scheelde dus maar weinig of ASWH had een vroege treffer gemaakt.

Hoek maakte het speelveld heel klein, waardoor er weinig ruimte was om te voetballen. In de omschakeling bleek de thuisploeg echter zeer gevaarlijk. Dat was ook het geval toen een breedtepass van Lars Bosscha door de boomlange, beresterke en razendsnelle Kyle Doesburg werd opgepikt. Geen ASWH'er kon de op stoom geraakte aanvaller nog stoppen, Doesburg kapte zich vrij en passeerde Stef Doedée met een schot in de hoek. Kort daarna liet ASWH zich opnieuw verrassen in de omschakeling. Nu ging het over de rechterkant, waar Nick De Groote ontsnapte. De Belg kon ongehinderd doorlopen en zette goed voor op Doesburg, die koppend zijn tweede van de middag maakte. Zo stond ASWH na een klein kwartiertje dus met 2-0 achter. In het restant van de eerste helft was het meeste balbezit weliswaar voor de Ambachters, echte kansen werden er niet mee afgedwongen.

In de tweede helft opende ASWH de jacht op een aansluitingstreffer, maar ontsnapte toen Lars van Roon na een vlijmscherpe counter van de Zeeuwen een inzet van Nick De Groote van de lijn gleed. Er kwamen ook kansen voor ASWH, maar Jesper van den Bosch (over) en Robin Mulder (naast) scoorden niet. Uiteindelijk was het tien minuten voor tijd dan toch raak. Invaller Josiemar van de Werp zette voor, de bal belandde via een kluts voor de linker van Robin Mulder en die vond de vrije hoek: 2-1.

Gesterkt door de aansluitingstreffer probeerde ASWH nog om er een gelijkspel uit te persen. Helaas liepen alle Ambachtse pogingen spaak, zodat het bij 2-1 bleef. Een nederlaag die zeker niet nodig was geweest, maar die ASWH wel verder op achterstand zet in de hoofdklasse B. De ploeg zakte naar de zevende plaats en speelt komende zaterdag op eigen veld tegen het Goudse De Jodan Boys.

Hoek - ASWH 2-1 (2-0)
11. 1-0 Kyle Doesburg 16. 2-0 Kyle Doesburg 79. 2-1 Robin Mulder
Scheidsrechter: Prooi

Hoek: Jordi De Jonghe; Renzo Roemeratoe, Lionel Fitsch, Giovanni Siereveld, Mickenson De Pessemier; Birgen Martens (88. Ibrahim Eryürük), Mateusz Kuzmicki, Thomas Van Renterghem; Nick De Groote, Sam De Munter (64. Guillaume Clinckemaillie), Kyle Doesburg (90+2. Bjarne de Vreeze)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Jerry Tieleman, Bas van Stokkom (46. Mels van Driel), Lars van Roon (73. Josiemar van de Werp); Jesper van den Bosch, Rutger de Bos, Michael van Dommelen, Lars Bosscha (46. Shabir Isoufi); Robin Mulder, Robbert Olijfveld.

Foto © Philip Schmidt.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.