IFC Vrouwen 1 vecht zich naar een overwinning tegen koploper Papendrecht

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen 1 vecht zich naar een overwinning tegen koploper Papendrecht

HENDRIK IDO AMBACHT / PAPENDRECHT - In een wedstrijd vol vechtlust hebben de vrouwen van IFC 1 zich in een slopende wedstrijd naar een 2-1 winst weten te knokken. De ervaren spelers van Papendrecht hadden vooraf nog geen puntje verspeeld, maar de dames en begeleiding van IFC waren vastberaden om daar verandering in te brengen. Een winst van IFC zou betekenen dat de Ambachtse dames in de top mee blijven draaien. Een eventueel verlies had de ploeg van de trainers Dost, Matze en Lodder voorlopig op een zijspoor gezet.

In het doel van IFC stond, evenals vorige week, de pas vijftienjarige Kim Buijs. In de bekercompetitie, voorafgaand aan de reguliere competitie, stonden IFC en Papendrecht al tegenover elkaar. Dat werd toen een overwinning voor de IFC-dames. Maar ondertussen was er bij Papendrecht flink gekneed, met als gevolg een fysiek sterke ploeg die de competitie perfect begonnen was. De dames van IFC wisten dus wat hen te wachten stond op sportpark Slobbengors.

IFC was direct vanaf het eerste fluitsignaal veel in balbezit. Zoals afgesproken werd er rustig opgebouwd. De kansjes waren er af en toe, maar steeds zat er wel een Papendrechts voetje tussen bij de schoten van de IFC-aanvallers. Na een klein half uurtje spelen kwam Papendrecht als een duveltje uit een doosje: vanaf ongeveer twintig meter schoot een speelster op vijandelijk doel. Dit was één van de eerste keren dat het Ambachtse doel bestookt werd, maar het was wel direct raak. De bal verdween over de verbouwereerd kijkende keepster Buijs heen.

Het was IFC dat, voetballend, probeerde het tij te keren. Tegen de fysieke Papendrechtse vrouwen viel echter menig duel in het voordeel van de thuisploeg uit. Papendrecht hanteerde gedurende de hele wedstrijd maar één handelswijze: iedere bal werd met een enorme vaart naar voren geknald. De Ambachtse verdediging moest dus constant alert blijven, maar dat deden ze dan ook perfect. Ook keepster Kim Buijs voetbalde goed mee en was dus en extra slot op de verdediging.

In de rust werden enkele gerichte aanwijzingen gegeven om de wedstrijd te laten kantelen. De tweede helft startte dan ook hoe de eerste 45 minuten waren geëindigd:  een technisch sterker IFC. Maar wederom werd elke duw en overtreding door de scheidsrechter getolereerd. Dit resulteerde in een wat vinniger spel van IFC-zijde: het tempo werd verder opgeschroefd en de duels werden steviger. Langzaamaan werd tegenstander Papendrecht gefileerd. Zes minuten voor tijd was er het bevrijdende doelpunt voor IFC.

Het was Milou van der Wel die aan de rechterkant  haar tegenstandster de hielen liet zien. Zij liep door tot de achterlijn en zette de bal strak voor. In het strafschopgebied was het Svenja van Nes die de bal keurig achter de keepster schoof. De vrouwen van IFC roken bloed, pakten direct de bal en voerden het tempo nog verder op. Een paar minuten later was het Jessica Idzenga die de bal rond de middenlijn ontving. Terwijl zij via de rechterflank opstoomde, positioneerde de van de rechterkant naar binnengetrokken Milou van der Wel zich als extra spits.

De voorzet van Idzenga was perfect en het doelpunt van Milou van der Wel zorgde voor een explosie van vreugde aan IFC-zijde. Terwijl iedereen zich opmaakte voor het laatste fluitsignaal, was er één man op het veld die nog wat langer wilde genieten. De scheidsrechter liet maar liefst negen minuten extra spelen. Na afloop werden ook de complimenten van de tegenstander in ontvangst genomen: “Een terechte overwinning voor jullie”, aldus de aanvoerder van Papendrecht.

Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen van IFC een thuiswedstrijd. Vanaf 14.30 uur gaan zij de strijd met ODS/GSC aan.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.