IFC Voetbalschool is inmiddels een begrip in Ambacht en omstreken

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
IFC Voetbalschool is inmiddels een begrip in Ambacht en omstreken

HENDRIK IDO AMBACHT - Sinds enkele jaren is het iedere woensdagmiddag op het hoofdveld van IFC een gezellige aangelegenheid. Het zijn de trainers Siebe de Waard, Leo Kegge, Ernst Paul Görges, Esad Besic en Ron Veldhoen die de jongste kinderen van de IFC Voetbalschool de beginselen van het voetbalspelletje bijbrengen. Het is mooi om te zien hoe de jongens en meisjes zijn uitgedost in de voetbalkleren van hun favoriete club. De kleine Messi’s, Kuytjes, Ronaldo’s, maar ook Spartanen lopen tijdens de warming-up allemaal met een bal aan de voeten over het veld heen. Al tijdens de opwarmsessie krijgen de voetballertjes allerlei aanwijzingen.

Daarna wordt de groep gesplitst en gaan ze in kleine groepjes verder. “Voor de kinderen is het belangrijk dat ze iedere week weer de bekende gezichten voor de groep zien staan. We bouwen als trainers dan ook een leuke band met de kinderen op”, vertelt Leo Kegge. De ouders kunnen tijdens de training kijken vanuit de kantine, vanaf de tribune, het dakterras of gewoon vanaf de zijlijn.

De vele tientallen jongens en meisjes hangen aan de lippen van de ervaren trainers als er iets nieuws wordt uitgelegd. En na wat oefenen mogen ze hun kunsten aan de trainer laten zien. De diverse spelvormen volgen elkaar in rap tempo op. “Je weet natuurlijk dat die jonge kinderen nog niet zo’n grote concentratieboog hebben. Dus even een korte uitleg en dan oefenen. En dan daarna weer vrij snel een andere oefening. Zo blijven de kinderen “bij de les” gedurende de training”, vertelt een enthousiaste Leo Kegge, die nu al weer enkele jaren iedere woensdag één van de trainers is van de jongste groep van de IFC Van der Panne Voetbalschool.

“Bij alle oefeningen is het spelplezier van de kinderen natuurlijk het belangrijkst”, vertelt Kegge. “Maar tijdens de oefeningen bouwen we spelenderwijs ook wedstrijdelementjes in”, besluit Leo, die de ene keer aangesproken wordt als meester en dan weer met trainer.

Iedereen, van 4 t/m 6 jaar, die zin heeft om ook eens mee te doen, kan zich voor de training op woensdag van 16.15 tot 17.15 uur melden bij één van de drie trainers. Natuurlijk kan er dan als proef worden meegedaan. Ook in andere leeftijdscategorieën zijn jongens en meisjes natuurlijk van harte welkom. De trainingstijden zijn terug te vinden op de website: http://www.ifc-ambacht.nl  Iedere zaterdag wordt het geleerde door de jongste IFC-ertjes van de Voetbalschool in onderlinge partijtjes aan het publiek getoond. “Deze kleine kinderen spelen dus steeds een thuiswedstrijd. Dat is belangrijk, omdat er niet veel tijd verloren gaat aan reizen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.