ASWH in extra tijd onderuit tegen De Jodan Boys

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH in extra tijd onderuit tegen De Jodan Boys

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH slaagde er zaterdag wederom niet in om een thuiswedstrijd te winnen. Sterker nog, in de extra tijd werd een zure nederlaag geleden tegen het Goudse De Jodan Boys (1-2). Daardoor is ASWH in het rechterrijtje beland en dient er voorlopig eerder naar beneden dan omhoog te worden gekeken.

Voor rust werd er door beide ploegen in een behoorlijk tempo gevoetbald. Ze gaven elkaar weinig toe en kenden beurtelings sterkere fases, die dreigende momenten voor de doelen opleverden. Namens ASWH stichtten Robbert Olijfveld en Michael van Dommelen gevaar, terwijl de bezoekers via schoten van Don Mimpen en Mitchel Heerkens aan de openingstreffer roken. Kort voor rust leidde ASWH-aanvoerder Michael van Dommelen de grootste kans van de Ambachters in. Zijn voorzet bereikte de vrijstaande Jesper van den Bosch, maar die zocht het doel te hoog. Daardoor eindigde de eerste helft zonder doelpunten.

De tweede helft kende in eerste instantie een vergelijkbaar beeld. De teams bleven redelijk in evenwicht. Na een uur opende ASWH de score. Lars Bosscha bracht de bal uit een vrije trap voor de goal en Jerry Tieleman kopte prachtig binnen in de verre hoek. Het gaf de Ambachters duidelijk een 'boost', want kort daarna legden zij hun beste aanval van de wedstrijd op de mat. Peter Verhoeve vond Michael van Dommelen, die liet de bal vallen en Lars Bosscha schoot in. Helaas had De Jodan Boys-doelman Marvin Straver een knappe redding in huis, waardoor de tweede treffer uitbleef. Kort daarna strandde een aanval via Robbert Olijfveld op het laatste moment.

Het niet benutten van deze kansen kwam ASWH duur te staan. Een vrije trap werd door De Jodan Boys richting strafschopgebied getrapt, waar een van de spelers alle gelegenheid kreeg om de bal voor het doel te koppen. Invaller Fanuel Waandels schoot vervolgens de gelijkmaker binnen. Een tegenvaller voor ASWH. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot de laatste aanval van de wedstrijd werd opgezet. Die kwam van De Jodan Boys. Lars van Roon bracht zijn tegenstander daarbij onreglementair ten val en scheidsrechter Virancikli wees naar de stip. In de vierde minuut van de blessuretijd nam Jorn van Lunteren plaats achter de bal en hij passeerde Stef Doedée: 1-2.

Direct daarna floot de scheidsrechter af. Een enorme domper voor ASWH. De moeizame start van het seizoen werd dus niet doorbroken en door de overige uitslagen zakte de ploeg zelfs naar het rechterrijtje. Volgende week wacht een uitduel bij Heinenoord, dat ook zeven punten heeft. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moet worden om niet in de gevarenzone te belanden.

ASWH - De Jodan Boys 1-2 (0-0)
61. 1-0 Jerry Tieleman 73. 1-1 Fanuel Waandels 90 (+4). 1-2 Jorn van Lunteren (strafschop)
Scheidsrechter: Virancikli

ASWH: Stef Doedée; Lars van Roon, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch (81. Josiemar van de Werp), Rutger de Bos, Lars Bosscha, Robin Mulder; Michael van Dommelen, Robbert Olijfveld

De Jodan Boys: Marvin Straver; Don Mimpen, Dirk Pieter Rietveld, Bram van Loon, Mike van Oostrom; Jorn van Lunteren, Leroy Brank, Mo Bellahcen, Mitchel Heerkens; Ahmed El Azzouti, Enzo Huntink (70. Fanuel Waandels)
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.