ASWH speelt gelijk bij Heinenoord

19 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH speelt gelijk bij Heinenoord

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag na twee nederlagen op rij in weer een punt gepakt in de hoofdklasse B. De Ambachters speelden op bezoek bij Heinenoord met 1-1 gelijk. Gezien de ranglijst wellicht geen verrassende uitslag, aangezien beide teams voor aanvang van dit duel een gelijk aantal punten verzameld hadden. Op basis van de tweede helft had er wellicht meer ingezeten voor ASWH, maar het had ook slechter kunnen aflopen toen de thuisploeg in de extra tijd een grote kans liet liggen. Daarom zorgde het resultaat voor gemengde gevoelens.

Het was zichtbaar dat een op enkele plaatsen gewijzigd ASWH probeerde te voetballen, al ging er absoluut nog het nodige mis. Misschien niet onlogisch, want de teleurstellende start van de competitie heeft toch effect op het vertrouwen. Dat Heinenoord de eerste de beste aanval direct omzette in een doelpunt, hielp ook niet echt mee. Een pass van David Almeida werd onderschept, de bal werd direct richting strafschopgebied gespeeld en hoewel Mels van Driel nog probeerde om met een sliding verder onheil te voorkomen, kon ook hij niet meer aan de bal komen. Die belandde daardoor voor de voeten van Mitch Fransen en de spits van Heinenoord stond ook nog eens alleen voor Stef Doedée. Fransen vond de hoek en zette Heinenoord op 1-0.

Het maakte de opdracht voor ASWH alleen maar lastiger. De gastheren konden met de voorsprong op zak het initiatief aan de Ambachters laten. Na een tactische wissel kreeg ASWH nog meer balbezit, maar het lukte nog niet echt om kansen te creëren. In de tweede helft drong de ploeg steeds meer aan, zonder Heinenoord-doelman Ribaric echt te testen. De goalie van de thuisploeg raakte in een luchtduel echter wel geblesseerd en werd na een uur spelen vervangen door Bobby Janssen. De invaller onder de lat van Heinenoord kreeg beduidend meer te doen. Zo moest hij aan de bak toen Robin Mulder voor hem opdook, maar helaas kon Janssen het schot van de spits van ASWH keren. Twintig minuten voor tijd was het wel raak. David Almeida lanceerde de slim weglopende Robin Mulder en diens voorzet werd door aanvoerder Michael van Dommelen bij de tweede paal in het doel getikt: 1-1.

ASWH probeerde wel degelijk door te drukken, maar het stugge Heinenoord gaf nauwelijks grote kansen weg. Tegelijk moest ASWH zelf beducht blijven voor de counters van de gastheren. Daar kwam ook een dreigend moment uit, maar Stef Doedée stopte een vrije trap van Mitch Fransen en voorkwam een nieuwe domper. In de slotfase zocht ASWH het wellicht te snel in opportunistisch voetbal, waar de fysiek sterke verdedigers van Heinenoord wel raad mee wisten. Diep in blessuretijd ging ASWH vervolgens nog bijna onderuit, maar aanvoerder Toine van den Berg liet een grote kans liggen. Zo bleef het bij 1-1.

Door de resultaten op de overige velden steeg ASWH wel een plekje, het is nu gedeeld achtste. Over twee weken gaat de competitie verder. Hoogvlieger Ter Leede komt dan naar sportpark Schildman. Volgende week zaterdag reist ASWH echter eerst voor de districtsbeker naar Papendrecht om het op te nemen tegen Drechtstreek.

Heinenoord - ASWH 1-1 (1-0)
14. 1-0 Mitch Fransen 71. 1-1 Michael van Dommelen
Scheidsrechter: Van Kraay

Heinenoord: Danijel Ribaric (60. Bobby Janssen); Anthal van den Berg, Nick Jonkman, Danny van Valen, Andy Bouterse; Toine van den Berg, Ramon Salas, Marvin Strik (72. Javier Brouwer), Andrew van Tiggelen (77. Sander van der Pols); Mitch Fransen, Jeremy Hensen

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Jerry Tieleman, Mels van Driel, Victor de Blok (27. Robbert Olijfveld); Josiemar van de Werp (63. Jesper van den Bosch), Rutger de Bos, Lars Bosscha, Nick Slotboom (72. Shabir Isoufi); Michael van Dommelen, Robin Mulder
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.