IFC Vrouwen laat twee dure punten in Groot Ammers liggen

26 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen laat twee dure punten in Groot Ammers liggen

HENDRIK IDO AMBACHT - Na twee topwedstrijden winnend afgesloten te hebben, stond dit weekend voor IFC Vrouwen 1 een lastige uitwedstrijd tegen Groot Ammers op het programma. Het eerste deel van de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij Jessica Idzenga zich als een echte balveroveraar ontpopte. Over en weer werden er wel kansen gecreëerd, maar het ontbrak bij beide ploegen in eerste instantie aan stootkracht om deze kansen ook om te zetten in treffers. Het was thuisclub Groot Ammers dat de ban brak door vijf minuten voor rust via een counter de scoren.

Met de 1-0 achterstand werd de eerste helft afgesloten. In de rust namen de trainers Matze en Dost alle tijd om de puntjes op de i te zetten. Haarfijn werd één en ander duidelijk gemaakt.

Schijnbaar hadden de woorden niet de juiste indruk gemaakt, want in de eerste minuut van de tweede helft was het Groot Ammers dat van een miscommunicatie kon profiteren. IFC-goalie Elisa Heijkoop kon zodoende voor de tweede keer de bal uit het net vissen.

Dit tweede doelpunt deed de alarmbellen wel rinkelen bij de vrouwen van IFC. Enkele minuten later volgde de aansluitingstreffer. Het was een pass van Svenja van Nes die bij linksbuiten Luca van Vliet kwam. Deze laatste verraste de keepster door met rechts de bal in te schieten.

De vrouwen van IFC probeerden gelijk door de drukken, maar moesten wel geducht blijven voor de counter. De verdediging van de Ambachtse vrouwen moest enkele keren goed ingrijpen. Vooral de vleugelverdedigsters Robin Reurich en Alicia Kong waren constant alert bij de aanvallen over de vleugels en wisten het gevaar in de kiem te smoren.

Enkele keren was IFC dicht bij de gelijkmaker, maar de thuisclub werd maar liefst twee keer geholpen door de scheidsrechter die enkele dubieuze beslissingen nam.

De gelijkmaker kwam er toch. Wederom was Svenja van Nes de aangever. Rechterspits Milou van der Wel  kon de bal goed meenemen en met een ouderwets puntertje verschalkte zij de keepster van Groot Ammers. Een minuut later was spits Svenja van Nes zelf dicht bij de derde treffer. Net buiten het strafschopgebied wist zij goed weg te draaien bij het tegenstandster. Haar inzet ging echter rakelings langs te verkeerde kant van de paal.
In de slotminuut kreeg ook Groot Ammers ook nog een grote kans. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vink betekende een 2-2 gelijke stand, maar voor IFC Vrouwen 1 voelde dit meer als een (duur) verlies.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.